Anoek Kleinpaste

  1. Dit maakt school zo bijzonder…

De Schatkamer is een plek waarbij de kinderen worden gezien. Kinderen zijn meer dan het gedrag wat je aan de buitenkant zien en elk kind heeft zijn of haar eigen talent. Juist dat talent mag er op De Schatkamer zijn. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Als intern begeleider ben ik er trots op dat we gezamenlijk kijken naar de mogelijkheden die we kunnen bieden, zo streven we er altijd naar om de kinderen zo lang mogelijk in het regulier onderwijs een plek te bieden.

  1. Wat is het leukste aan intern begeleider zijn?

Als intern begeleider ben ik elke dag met andere zaken bezig, die afwisseling maakt mijn baan zo leuk. Het is altijd mijn missie om ervoor te zorgen dat leerkrachten zo goed mogelijk hun werk kunnen doen, waarbij ze zorg kunnen dragen voor alle leerlingen in de klas. Een flinke klus om (gemiddeld) 25 leerlingen met verschillende niveaus allemaal op maat te begeleiden, ik coach en begeleid leerkrachten hier graag in. Daarnaast haal ik veel energie uit het vinden van passende oplossingen voor kinderen die iets extra’s nodig hebben op school.

  1. Als intern begeleider kun je mij herkennen aan….

Ik ben eerlijk en open. Mijn deur staat altijd open en je mag mij altijd aanspreken. Ik hoor graag wat er speelt, maar kan ook duidelijk aangeven wat er nodig is. Door mijn ervaring als intern begeleider heb ik veel kennis opgedaan over verschillende uitdagingen die kinderen kunnen tegenkomen, dit is helpend in mijn begeleiding van leerlingen.

  1. Ikzelf was als basisschoolleerling …

Ik vond het op de basisschool heel fijn. Wel was ik zeer eigenwijs (dat ben ik nog steeds wel). Ik hield onwijs veel van lezen (nog steeds) en verhalen schrijven. Ik heb als kind op een jenaplanschool gezeten waar we veel vieringen deden, optreden en toneelspelen was altijd een groot feest. Maar ook de andere dingen die we deden zoals bakken/koken, veel creatieve vakken en uitjes waren favoriet. Ik hoop altijd dat kinderen met net zoveel plezier terug kijken naar hun basisschooltijd als ik dat doe.

Leraren

Anoek Kleinpaste

Anoek Kleinpaste

Intern Begeleider