Nienke Kroes

  • Dit maakt onze school zo bijzonder

Wat voor mij de Schatkamer zo bijzonder leuk maakt om te werken is dat niet alleen de kinderen, maar ook wij als team altijd in ontwikkeling zijn en elkaar hier ook in motiveren. Als team werken we echt samen om ieder kind zich zo goed mogelijk te laten ontwikkelen. Daarnaast is het werken in meerjarige stamgroepen voor mij erg belangrijk, ik denk dat je dan nog beter van en met elkaar kunt leren. Ik probeer ieder kind te zien en op zo'n manier te begeleiden in zijn/ haar ontwikkeling dat het trots kan zijn op zichzelf. Ik geniet er ieder schooljaar van om een groep in zo'n jaar te zien ontwikkelen. Niet alleen didactisch, maar zeker ook persoonlijk. In een klas ben je een kleine leefgemeenschap waarin je leert om te gaan met elkaar en waarin je samen groeit gedurende een schooljaar.

  • Wat is het leukste aan juf zijn?

Elke dag weer zo'n variatie aan lessen geven en met enthousiaste kinderen werken en spelen. Ik kan er enorm van genieten om ieder kind in al zijn / haar eigenheid te leren kennen en te helpen ontwikkelen.

  • Als leerkracht kun je mij herkennen aan…

Mijn passie voor lezen, jeugdliteratuur en wereldoriëntatie. Verder ben ik rustig en duidelijk in mijn lesgeven, maar tegelijk ook actief en enthousiast in het omgaan met de kinderen.

  • Ikzelf was als basisschoolleerling…

Actief betrokken bij veel in de school en ik speelde het liefst buiten. Lang stil zitten aan een tafel was niet echt passend bij mij.

Leraren

Nienke Kroes

Nienke Kroes

Leerkracht