Monique Abbing

  1. Dit maakt de school zo bijzonder…

De sfeer, het gevoel van erbij horen, welkom zijn, dat je mag zijn wie je bent, dit maakt de Schatkamer een hele bijzondere school. Mijn naam is Monique Abbing en ben sinds 1 augustus 2022 directeur op de KC de Schatkamer. Wat ik bijzonder fijn vind op deze school is de wijze waarop er naar kinderen wordt gekeken, het kind ECHT zien en willen begrijpen.

Ook de diversiteit van kinderen, ouders, verzorgers en collega's maakt de Schatkamer een bijzondere school maar ook weer heel gewoon, een goede afspiegeling van de maatschappij waarin we leven. Een school waar iedereen zich welkom kan en mag voelen.

Als ik naar het onderwijs kijk dan vind ik het een verrijking voor kinderen dat er naast de basisvakken rekenen, taal en lezen ook onderwijstijd wordt besteed aan talentontwikkeling. Dit doen we middels cultuurworkshops en het werken met thema's. Kinderen kunnen hier andere talenten van zichzelf ontdekken en ontwikkelen, dit vinden we een belangrijk onderdeel van ons aanbod.

  1. Wat is het leukste aan directeur zijn?

De dynamiek en de afwisseling van deze baan vind ik vooral erg leuk. Als directeur heb ik met veel verschillende mensen en situaties te maken die iedere keer weer iets anders van mij vragen. Geen dag is hetzelfde en dat maakt deze baan zo bijzonder. Maar het meeste geniet ik van de kinderen die ik iedere ochtend welkom mag heten op school, de mooie en soms moeilijke gesprekken met kinderen, de vragen die ze stellen, de knuffels die ze geven, de grenzen die ze opzoeken, zo waardevol en betekenisvol.

  1. Als directeur kun je mij herkennen aan….

Mijn enthousiasme en positieve energie die ik dagelijks meebreng naar school. Ik ben zichtbaar en toegankelijk en daardoor makkelijk aanspreekbaar. Ik werk graag vanuit een goede relatie en vindt vertrouwen hierin erg belangrijk. Goed onderwijs bieden en hier met een team dagelijks aan werken, de school vanuit de visie nog verder laten groeien en hier sturing aan mogen geven geeft mij veel voldoening.

  1. Ikzelf was als basisschoolleerling …

Op de basisschool was ik een verlegen, teruggetrokken maar ook een nieuwsgierig meisje. Ik had een groot gevoel voor onrecht en vond gelijkwaardigheid erg belangrijk. Ik heb de hele basisschooltijd een beste vriend gehad, ik speelde graag, en veel buiten. Ik was beter in taal en lezen dan in rekenen en vond de creatieve vakken maar ook spreekbeurten houden erg leuk op school.

Leraren

Monique Abbing

Monique Abbing

Directeur