rss rss

Zomerlezen!

Lekker lezen in de zomer?! Als school hebben wij een samenwerking met De Stadkamer bibliotheek om lezen te bevorderen bij onze leerlingen.


Door: Jan Jaap Kroeze

 

Zomerlezen!

Voor komende zomer heeft de Stadkamer een leuke én gratis actie bedacht om leerlingen in de zomer ook aan het lezen te krijgen en te houden. Meedoen is heel simpel. Via onderstaande link komt u op de site van de Stadkamer en na invullen van een paar gegevens zoals naam, leeftijd en interessegebied wordt er een leestas samengesteld door de bibliotheek en krijgt u een berichtje wanneer deze klaarstaat om opgehaald te worden.

Let op: opgeven kan t/m 29 juni dus wees er snel bij! https://stadkamer.nl/media-en-taaleducatie/zomerlezen

Naast zelf lezen kan het voor kinderen ook heerlijk zijn om boeken te luisteren, tijdens een lange autorit of lekker languit op de bank bijvoorbeeld! Onze leerlingen zijn allemaal lid van de bibliotheek en hebben dus allemaal gratis toegang tot de luisterbieb https://www.onlinebibliotheek.nl/luisterbieb.html. en ook tot de vakantiebieb https://www.onlinebibliotheek.nl/vakantiebieb.html Bij deze laatste kunnen boeken online gelezen worden. Zowel bij de luisterbieb kun je boeken downloaden zodat je onderweg geen internetverbinding hoeft te hebben.

Veel lees -en luisterplezier komende zomer!

Vriendelijke groet van het team van De Schatkamer