Wie helpt ons in de moestuin?

Wie heeft er tijd om ons te helpen met de moestuin van de school? Het gaat vooral om de drukste periode en als er een van ons op vakantie is. Het is zo leuk om de kinderen een beetje wegwijs te maken met groente verbouwen. Het gaat om een middag in de week. Geïnteresseerd? Op dinsdagmiddag kunt u ons vinden voor de ingang bij de groentetuin om eens te kijken en om informatie te vragen.

Door: Viesrood

Wie helpt ons in de moestuin?

Groente nieuws:

Wat hebben de groenten het moeilijk gehad de laatste weken van veel te koud weer en al die regen en dan weer heel warm. Maar vandaag konden we zien hoe goed deze warmte voor de planten is. Het groeit als kool. We hebben de eerste aardbeien geproefd. En lekker zoet: mmm! Peulen hebben we vanmiddag geoogst en natuurlijk moesten we ook even proberen of ze rauw ook lekker waren en de meeste kinderen vonden ze zo al lekker! Volgende week gaan we koken met de eerste groentes uit de tuin. Dat is toch het leukste je eigen verbouwde groente eten!

Groetjes Henk en Gerrie (opa Henk en oma Gerrie)

Cartoon: Peter van Straten. Van deze zeer toepasselijke tekening gaan de kinderen van de moestuin een prachtige kleurplaat maken. En degene die wint krijgt de prijs die er bij hoort!