Uitnodiging voorlichtingsavond Voortgezet Onderwijs

Naar welke school gaat uw kind straks?

Door: Jennifer de Wit

Uitnodiging voorlichtingsavond Voortgezet Onderwijs

Aan het einde van de basisschool wordt een nieuwe school gekozen. Dit is een spannende keuze en een bijzondere periode voor ouders en leerlingen. U en uw kind hebben wellicht veel vragen. Hoe zit het voortgezet onderwijs in elkaar? Welke scholen voor voortgezet onderwijs zijn er? Wat voor scholen zijn dit en hoe wordt er geleerd op deze scholen? Hoe kunt u de school vinden die past bij uw kind, bij zijn of haar talenten, interesses en mogelijkheden? En welke school sluit goed aan op het onderwijs dat uw kind nu volgt?

Voordat u samen met uw kind een school kiest, willen wij u graag goed informeren, gelegenheid geven tot het stellen van vragen en u en uw kind de kans geven een goed beeld te vormen van de VO-scholen van OOZ (Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio). Daarom nodigen we u van harte uit op de algemene informatieavond op donderdag 19 oktober aanstaande op De Schatkamer. Deze avond krijgt u een voorlichting over het VO-aanbod van OOZ. De VO-scholen van OOZ zijn: Gymnasium Celeanum, Van der Capellen, Thorbecke Scholengemeenschap, locatie vmbo-pro, Thorbecke Scholengemeenschap, locatie mavo-havo-atheneum en het Michael College. Nieuw binnen het OOZ aanbod is ’10-14’, een geheel nieuw onderwijsconcept voor leerlingen van 10 t/m 14 jaar. Om u een nog beter beeld te geven van de mogelijkheden voor voortgezet onderwijs, willen wij u graag doorverwijzen naar de website: www.ooz-vo.nl. Deze website is een verzamelpunt van informatie, voorlichtingsdata, foto’s en contactinformatie.

De voorlichtingsavond op De Schatkamer start om 20.00 uur. Vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar. Voor ouders met kinderen in groep 8 is deze avond echt aan te raden, maar ook ouders met kinderen in groep 6 en 7 zijn van harte welkom om zich alvast te oriënteren op het voortgezet onderwijs.

Om onze kinderen te helpen bij het kiezen en de kinderen zich breed te laten oriënteren, zullen we vanaf eind oktober/begin november open lesmiddagen bezoeken op de VO scholen. Hierover wordt u geïnformeerd via de Schatbewaarder van de bovenbouw.

We zien u graag op donderdag 19 oktober!