Tafeltennistoernooi

Woensdag 17 oktober was het zo ver; het allereerste tafeltennistoernooi van de Schatkamer. Er waren bijna 100 Zwolse basisschoolkinderen (groep 7 en 8) aan het tafeltennissen op deze sportieve woensdagmiddag in de hal van Tafeltennis Zwolle, zo ook vier kinderen van de Schatkamer.

Door: Jennifer de Wit

Tafeltennistoernooi

Alle scholen hebben van tevoren teams van vier kinderen kunnen opgeven. De Schatkamer had één team, bestaande uit Kelvin, Lars, Lucas en Mylou. Samen met teams van De Campherbeek (1), De Morgenster, De IJsselhof (3) waren ze ingedeeld in poule A. Elke wedstrijd bestond uit vier kleinere wedstrijden tussen de vier spelers van elk team. Speler 1 van de ene school speelde tegen speler 1 van de andere school, speler 2 tegen speler 2 enz. Een wedstrijd die één speler van het team speelde, bestond uit twee zogenaamde games die tot de 11 punten gingen.

Tijdens de poulefase zag ik geconcentreerdheid, fanatisme, enthousiasme en plezier bij alle vier de kinderen. Het was prachtig om te zien. Sommige games waren ontzettend spannend, waarbij er echt goed (technisch) spel van beide spelers van de scholen was te zien. Weer andere games en wedstrijden werden makkelijk gewonnen en sommige werden verloren. Sportief bleven Kelvin, Lars, Mylou en Lucas ten aller tijden. Een groot compliment naar hen toe, want het is niet altijd even makkelijk om sportief te blijven. Zeker niet als je misschien aan het verliezen bent.

Na de drie poule wedstrijden werden alle punten bij elkaar opgeteld door de wedstrijdleiding. Op basis van het aantal punten werden alle teams opnieuw ingedeeld in drie grotere poules; de gouden poule, de zilveren poule en de bronzen poule. Het team van de Schatkamer kwam in de zilveren poule terecht, waarbij er gestreden werd om plek 9 t/m 16. De kinderen speelden tegen een team van de Springplank, IJsselhof (1) en De Morgenster. De eerste twee
wedstrijden werden gewonnen waardoor de kinderen in de finale van de Zilveren Poule terecht kwamen. Deze werd gespeeld tegen De Morgenster, tegen wie ze al een keer gespeeld hadden in de allereerste poule fase. Het was een zeer spannende wedstrijd die in 2-2 eindigde. Het betekende dat er naar het zogenaamde game gemiddelde gekeken werd, waaruit bleek dat de Schatkamer uiteindelijke de meeste punten bij elkaar had geslagen die wedstrijd. De kinderen hoorde het goede nieuws pas tijdens de prijsuitreiking wat een groot gevoel van opluchting en trots opleverde. Voor hun 8ste plek hebben ze een medaille gekregen. Winnaars van de Zilveren Poule!!!

Ik en Ronald (stagiaire van de Calo) hebben genoten van het enthousiasme en plezier van de kinderen. Het is mooi dat deze dag met een medaille afgesloten kon worden, dat hadden ze ook echt verdiend. Ik hoop dat we bij alle schoolsporttoernooien van SportService Zwolle aanwezig kunnen zijn met kinderen van de Schatkamer en daar hetzelfde enthousiasme en sportiviteit kunnen laten zien. De toernooien kunnen een hele mooi (sport)ervaring voor kinderen zijn en daarnaast een prachtige kennismaking met de verschillende (nieuwe) sporten, verenigingen en andere kinderen van heel veel verschillende scholen in Zwolle.

Op naar het volgende schoolsporttoernooi!

Met sportieve groet,

Annemie Scherpenzeel