Sportservice Zwolle

Mijn naam is Annemie Scherpenzeel en sinds de herfstvakantie ben ik weer actief als vakleerkracht bewegingsonderwijs op De Schatkamer.

Sportservice Zwolle

Na een half jaar afwezigheid wegens privéomstandigheden, ben ik erg blij om de kinderen weer les te kunnen geven.

Zoals jullie misschien al weten ben ik werkzaam voor SportService Zwolle, waarbij één van mijn taken het verzorgen van lessen bewegingsonderwijs is. Daarnaast probeer ik, in samenwerking met verschillende partners (Doomijn, sportverenigingen, sociaal wijkteam e.d.) de inwoners van Stadshagen en Westenholten (mijn werkgebied), zoveel mogelijk in beweging te krijgen en te houden. De kinderen (en dus ook jullie) merken dit persoonlijke door het van mijn kant aandragen van verschillende sport – en beweegactiviteiten voor de kinderen die na schooltijd plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan sportactiviteit(en) tijdens studiedagen en/of margedagen, sporttoernooien, clinics ten behoeve van de schoolsporttoernooien, peutergym, kaboutersport, Ontdek je Sport enz. Deze activiteiten worden gegeven door collega buurtsportcoaches (of ik) die net als ik actief zijn in de wijk.

Graag wil ik jullie (kinderen) via de Schatbewaarder en mogelijk de parro -app bereiken wanneer er op het gebied van sport – en bewegen activiteiten (structureel of incidenteel) georganiseerd worden vanuit SportService Zwolle. Wanneer er dus een activiteit gaat plaatsvinden, ga ik proberen deze via de Schatbewaarder en/of de Parro – app met jullie te communiceren. Mochten jullie tussendoor nieuwsgierig zijn dan kan je altijd zelf even op onze site kijken; https://sportservicezwolle.nl/ en klik dan op “sportkalender” voor een overzicht van al onze activiteiten in Zwolle (en dus ook in Stadshagen).

Uiteraard mogen jullie mij persoonlijk ook aanspreken wanneer er vragen zijn omtrent het bewegingsonderwijs en/of sport – en beweegactiviteiten in Stadshagen.

Met sportieve groet,

Annemie Scherpenzeel,

Buurtsportcoach/Coördinator Stadsdeel 1 (Stadshagen/Westenholte).

Vakleerkracht bewegingsonderwijs KC De Schatkamer

Sport – en/of beweegactiviteit:

Kaboutersport

Vanaf donderdag 9 januari start er een nieuw blok van Kaboutersport. Kaboutersport is voor kinderen uit de groepen 1 en 2 en de les vindt plaats in Gymzaal aan de Sportlaan. Tijdens Kaboutersport maken kinderen kennis met verschillende vormen van sport en bewegen. Klimmen, klauteren, bal- en tikspelletjes en een eerste kennismaking met verschillende sporten!

De spellen en sporten worden op basisniveau aangeboden, zodat iedereen mee kan doen. Tijdens de lessen ontdekken kinderen hun bewegingsmogelijkheden en leren ze stap voor stap hun grens te verleggen.

Lijkt het u leuk om uw zoon en/of dochter deel te laten nemen aan kaboutersport? Dan kunt u uw zoon en/of dochter nog steeds aanmelden via de website van SportService Zwolle. Via www.sportservicezwolle.nl/sportkalender kunt u op ‘Kaboutersport Stadshagen (4-6) jaar’ klikken en kunt u uw kind aanmelden. Het vindt plaats op donderdagen van 15.00 uur tot 15.45 uur en de kosten bedragen 10 euro per blok.

Wanneer er vragen en/of opmerkingen zijn, mail gerust naar Linde Cruijsen, buurtsportcoach SportService Zwolle: l.cruijsen@sportservicezwolle.nl

Ontdek je Sport!

Ontdek je Sport is een plek waar je kan uitvinden of een bepaalde sport leuk en interessant genoeg is om in de toekomst te gaan beoefenen. Het is vooral bedoeld voor kinderen die nog niet zo goed weten welke sport ze zouden willen gaan doen.

Ontdek je Sport bestaat uit vijf blokken en wordt in samenwerking met verschillende verenigingen aangeboden door een buurtsportcoach van SportService Zwolle. Elk blok bestaat uit vier momenten, waarop één en dezelfde sport wordt beoefent. De eerste drie keer wordt aangeboden in sporthal het Anker en de vierde keer gaan de kinderen, met de buurtsportcoach, naar de vereniging toe waar ze op locatie kunnen sporten.

Kinderen uit groep 3 en 4 sporten van 14.30 uur tot 15.30 uur en kinderen uit groep 5 en 6 van 15.45 tot 16.45 uur. Het eerste blok staat Judo centraal als sport en start woensdag 15 januari. De sporten voor de overige blokken met data komen t.z.t. op de site te staan.

Zit jij in groep 3, 4, 5 of 6 en weet jij nog niet zo goed welke sport je leuk vindt? Meld je dan aan via onze website www.sportservicezwolle.nl/sportkalender. Zien wij jou in Sporthal Het Anker?