rss rss

Proef opening station

Dinsdag ontvingen wij onderstaande brief van de gemeente. Wij delen deze graag met u.


Door: Mia Blom

 

Proef opening station

U ontvangt deze brief omdat u vlakbij station Zwolle Stadshagen woont. Binnenkort stopt de trein op de Kamperlijn ook op dit station.

Vanaf zondag 2 juni aanstaande houdt Keolis een proef waarin er met de beoogde dienstregeling op de Kamperlijn wordt gereden. Deze proef duurt twee weken. Hiermee onderzoekt de vervoerder in de praktijk hoe de bediening van dit station verloopt en test Keolis de betrouwbaarheid van de dienstregeling die zij vanaf eind 2019 voor ogen heeft.

Deze proef is één van de stappen op weg naar de ingebruikname van het nieuwe station Zwolle Stadshagen. De proefperiode eindigt op zaterdag 15 juni. In de week voorafgaand aan de proef wordt het station gebruiksgereed gemaakt.

Voor u en de reizigers betekent dit dat u van 2 tot en met 15 juni aanstaande het station en de trein kunt ervaren en de trein kunt pakken naar station Kampen of station Zwolle. Om met de trein te kunnen reizen dient u in het bezit te zijn van een geldig vervoersbewijs.

Het station is tijdens deze periode volledig in gebruik. In- en uitchecken is mogelijk, evenals het kopen van een kaartje op station Zwolle Stadshagen. De parkeerplaatsen en de fietsenstalling zijn ook beschikbaar voor gebruik. Van 2 tot en met 15 juni zetKeolis ’s morgens in de spits op werkdagen ook de buslijn in van station Zwolle Stadshagen naar het Deltion College.

Wilt u meer weten over de ingebruikname van station Zwolle Stadshagen en de nieuwe dienstregeling? Op www.keolisblauwnet.nl/stadshagen vindt u uitgebreide informatie en antwoorden op de meest gestelde vragen.