Terugblik op studiedag

Wij willen u graag informeren over de studiedag van afgelopen maandag. We kijken terug op een intensieve en leerzame dag.

Terugblik op studiedag

Voor de leerkrachten van de groepen 4 t/m 8 stond tijdens het ochtendprogramma het vakgebied taal centraal. Onder begeleiding van de taaldeskundige van Expertis is er gesproken over begrijpend lezen, taal en spelling. Dit jaar zijn we gestart met een nieuwe methode voor taal en spelling en voor begrijpend lezen werken we met een nieuwe versie van Nieuwsbegrip. Er zijn ervaringen gedeeld, er is kritisch gekeken naar een goede opbouw van de lessen en het monitoren van resultaten en de voortgang besproken.

De leerkrachten van de groepen 3 hebben zich gebogen over de uitkomsten van de herfstsignalering, een belangrijk meetmoment in groep 3. Ook hier is het delen van ervaringen heel belangrijk gebleken en vervolgens is de focus gelegd op de voortgang, waar accenten gelegd moeten worden en wat we willen uitbouwen.

Voor de leerkrachten van de groepen 1 en 2 stond deze dag rekenen op het programma, ook onder begeleiding van een deskundige van Expertis. Er is gekeken naar wat heel goed gaat, wat beter kan en hoe de instructies bij beredeneerd aanbod versterkt kunnen worden. Belangrijk bij de kleuters is het werken aan doelen in betekenisvolle situaties (waaronder het spel van jonge kinderen) en vervolgens het monitoren van die doelen.

’ s Middags zijn de cultuurworkshops voor het volgende blok besproken en hebben we afspraken gemaakt over het vervolg van het versterken van de rust in de school.

Het zal u niet ontgaan zijn dat iedereen nu de trap op de juiste en een rustige manier op- en afgaat. Daar zijn we heel blij mee. Er is daarmee meer rust in de gangen en in de hal gekomen. We gaan de komende weken in de groepen een paar basisafspraken heel expliciet en intensief oefenen. Het zijn afspraken die al gelden, maar extra aandacht verdienen. Om de afspraken kracht bij te zetten hebben we ervoor gekozen in iedere groep dezelfde afsprakenposters op te hangen. De komende 6 weken gaan we heel consequent aan de slag met de afspraken over het gebruik van het stilteteken (het belletje) het beurtgedrag (de beurt vragen en krijgen) en het stemgebruik (volume) tijdens activiteiten. Uiteraard houdt het na deze 6 weken niet op, het is een vervolgstap in het creëren van meer rust in de groepen, zodat er voor iedereen een fijn speel- en werkklimaat in de groepen heerst.


De activiteitencommissie stelt zich voor

De Activiteitencommissie van De Schatkamer komt een aantal keren per jaar bij elkaar en overlegt samen met het schoolteam wat er nodig is aan ouderhulp.

De activiteitencommissie stelt zich voor

Het AC-team is verantwoordelijk voor de schooloverstijgende activiteiten en wordt vertegenwoordigd door een aantal ouders van school. Vanuit De Schatkamer nemen Helma van Veen en Mia Blom deel aan deze vergaderingen.

Maar wie zitten er nu eigenlijk in de AC? Bij wie kun je terecht als je vragen hebt over een bepaalde activiteit of als je graag mee wilt helpen? Daarom stellen wij ons even voor!

Van links naar rechts, van boven naar beneden:

Femke: samen met Anique maak ik mij druk over het groene schoolplein wat we graag netjes en vooral groen houden. Mijn zoon Jelte (van 6) zit intussen al in Groep 3 bij Juf Carlijn en Sterre begint eind november in groep 1 bij Juf Loes (Luf Loes zoals ze zelf zegt) Voor het schoolplein zijn we iedere keer weer opzoek naar enthousiastelingen die hieraan bij willen dragen! Wil je dus een keer helpen, of heb je een goed idee dan kan je zowel mij als Anique hiervoor benaderen.

Anique: samen met mijn man Ronald en onze 2 kinderen Maud en Pim wonen wij in Stadshagen. Binnen de AC ben ik voornamelijk actief op het schoolplein. Een groen schoolplein is leuk en mooi maar moet natuurlijk wel goed onderhouden worden. Mocht u groene vingers hebben of totaal niet maar bent u wel graag buiten bezig, dan hoor ik dat graag! Er is altijd wel iets te doen op het schoolplein. Graag tot snel!

Annet: ik ben al een oudgediende op De Schatkamer, met dochter Esmée die al 3 jaar van school af is en zoon Ruben in groep 7. Het is superleuk om samen met De Schatkamer de activiteiten mee te helpen organiseren en voor te bereiden. We maken er met elkaar wat moois van. Vooral het bekend maken dat alle feesten voor de hele school zijn… Ook het slotgala, dat is wel een doel van mij.

Airi: samen met mijn man en 2 kids wonen wij in de mooie stad Zwolle. Op De Schatkamer ben ik vooral actief in de moestuin en op de deco-avonden maar help ook graag bij de andere activiteiten een handje mee. Ouderparticipatie en Natuurlijk leren (dus ook dingen in de praktijk brengen) vind ik belangrijk voor de kinderen. Leerkrachten hebben daar niet altijd alle tijd voor. Ik heb al jaren veel plezier op De Schatkamer en er volgen er vast nog veel meer!

Vanessa: dit is mijn laatste jaar op De Schatkamer en ben ik mijn taken aan het overdragen. Bij elke activiteit ben ik te vinden in de organisatie of help ik mee. Iedereen weet mij inmiddels wel te vinden wink. Midwinterdiner, luizenpluizen, avond4daagse, Koningsspelen, in de schoolbieb helpen, de vissen op school verzorgen in de vakanties… ik zet me graag in!

Susanne: ik ben moeder van 3 geweldige dochters die in groep 1, 4 en 6 zitten. Zodra er in de klas of voor de school hulp nodig is probeer ik me altijd wel in te zetten. Aankomend jaar zal ik de Avond4daagse gaan overnemen van Selma zodat we als school hier met z’n allen weer aan kunnen blijven deelnemen, uiteraard zijn vele helpende handjes welkom!

Elvira: Ik ben het gezicht van het oudercafé en daarnaast zet ik mij graag in voor elke activiteit. Samen maken we De Schatkamer!

Majella: ik loop alweer een tijdje mee op deze school. Mijn kids zijn Mike in groep 8, Caitlin in groep 7 en Emily in groep 5. Samen met Airi ben ik zomers vooral bezig in de schoolmoestuin en ben ook altijd te vinden op de tuinochtenden, wanneer we onderhoud aan het schoolplein uitvoeren. Groene vingers dus, maar ik ben ook graag creatief bezig met de activiteitencommissie op de deco avonden, waar ook mijn beide knutselmeiden zich goed vermaken!

Annabel: Ik ben Annabel, getrouwd met Brian en moeder van vier kinderen. Onze zoons Noa (groep 7) en Fynn (groep 3) zitten al met veel plezier op De Schatkamer. En onze dochters zijn pas 3 en 1 jaar oud. Wij wonen pas een jaar in Zwolle en ik wil graag meer betrokken zijn bij de school en dat gaat lukken met mijn deelname aan de AC. Sinds dit jaar heb ik het penningmeesterschap overgenomen samen met Martijn. Ook ben ik actief in het deco team!

Wilma: ik ben moeder van Dean en Cain en getrouwd met Andy en werkzaam als pedagogisch medewerker bij Partou. Er is mij gevraagd of ik in het deco team van school zou willen mee bedenken van leuke thema’s en het uitvoeren daarvan. Natuurlijk heb ja gezegd. Ik vind het leuk om wat vernieuwing aan te brengen in de thema’s. Maar vooral om een fijne positieve en gezellige sfeer op De Schatkamer te creëren. Ik heb er in ieder geval super veel zin in.

Donja: Ik ben de moeder van Ches uit groep 4, Joli uit groep 2 en van Djax van 1,5 jaar oud. Ik ben sinds dit jaar bij de AC gekomen en doe de organisatie van het sinterklaasfeest (samen met 2 juffen en 2 moeders die niet bij de AC zitten). Dit hebben wij al 2 jaar met heel veel plezier gedaan en gaan er ook dit jaar weer een top feest van maken! En wie weet ga ik me in de toekomst nog met andere activiteiten bezig houden.

Selma: inmiddels loop ik al 10 jaar op De Schatkamer rond. Mijn oudste dochter van 14 is nu al drie jaar van de basisschool af en mijn jongste dochter van 10 zit in groep 7. Ik zit inmiddels al zo’n 5 jaar bij de AC-commissie. Ik ben bij de AC terecht gekomen omdat ze iemand nodig hadden om de avondvierdaagse te organiseren smile . Dat doe ik inmiddels alweer 5 jaar, samen met nog een paar moeders, en nog steeds met veel plezier. Tevens regel ik samen met Vanessa het midwinterdiner in de klassen.


Deco-avond 19 november

Hoor de wind waait door de bomen…….. Nog heel even en Sinterklaas is weer in Nederland aangekomen.

Deco-avond 19 november

Pepernoten, chocolademunten en wortels voor het paard. Alles staat straks weer helemaal klaar.

De Activiteitencommissie is weer een deco-avond aan het organiseren. Om de Schatkamer aan te kleden in leuke sinterklazige sferen.

Helpende handen van klein en groot worden gevraagd. Er is genoeg te doen, iedereen wordt uitgedaagd.

Dinsdag 19 november, 19.00 uur. Voel je welkom! Met alle gezelligheid vliegt de avond zo om.

Tot de 19e november. Aanmelden hoeft niet!