Susanne met verlof

Susanne heeft vandaag haar laatste werkdag gehad en gaat genieten van haar zwangerschapsverlof.

Susanne met verlof

​Wij wensen Susanne rustige en ontspannen weken toe en een heel voorspoedige bevallig. We kijken uit naar het bericht over de geboorte van haar baby. Uiteraard zullen we dat met u delen.


Oproep Kerstkoor

Schatkamergaaltjes gezocht.. Kerstklokje klingelingeling. Oh denneboom I wish you a merry Christmas Rudolph the red nosed reindeer

Oproep Kerstkoor

Sinterklaas is nog niet in het land, de Sinterklaasliedjes worden nog volop gezongen. En toch… De kerst begint al een klein beetje door te klinken.

Een midwinterdiner zonder Schatkamerkerstkoor is als een kerstboom zonder lampjes…
Dus schraap je keel, oefen de eerste tonen en meld je aan voor het Schatkamer kerstkoor.
Een mooie bas, een hoge noot, een valse kraai, een hard geluid, een zachte stem…...Een paar keer oefenen en 1 keer uit volle borst gaan. Het zingen staat niet voorop, maar wel de lol en een klein beetje lef…

Meld je aan bij Annet van Woerdekom via acdeschatkamer@gmail.com


onderbouwNIEUWS

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan…… nog even en dan is hij weer in het land!

onderbouwNIEUWS

Althans….als alles goed gaat natuurlijk, want zoals u weet…het stormt nogal op zee. Dit hebben we met alle kinderen op het digibord gezien tijdens het Sinterklaasjournaal! Zelfs bij ons op het plein zijn de overboord geslagen cadeautjes gevonden! Vrijdag hebben de juffen samen met de kinderen de pakjes in een schoen gedaan. Nu maar hopen dat deze meegenomen worden!

Deze week is er in de groepen 1-2 gewerkt vanuit een eigen thema. De kinderen hebben gewerkt met Dino’s, over de boerderij, over katten en voetbal! Grote betrokkenheid.

Verder is er ook nog gewerkt over het thema herfst.
Heeft u het al gezien? De groepen 3 hebben een supermarkt! Vanaf vrijdag mag daar in gespeeld worden. Er is een kassa, er zijn prijsje, de kinderen kunnen er boodschappen wegen en met geld betalen! Super leerzaam en vooral heel leuk!
Deze week kregen de kleuters voor het eerst gym van stagiaires van Landstede. Dit ging erg goed en de kinderen vonden de activiteiten erg leuk! Vooral ‘vos kom uit je hol’ en ‘muizenpakkertje’ vonden de kinderen geweldig. Een slapende vos voorzichtig wakker maken en dan proberen niet getikt te worden. Als muisje proberen weg te rennen voor de kat zodat je muizenstaartje niet afgepakt wordt. Vanaf nu zullen de kinderen iedere woensdag gym krijgen van deze stagiaires. Op de dinsdag geven de leerkrachten zelf gymles.

Volgende week maandag beginnen we met een nieuwe ronde cultuur workshops in de groepen 1 t/m 4. De kinderen mogen kiezen uit diverse workshops gegeven door leerkrachten en cultuuraanbieders. De aanbieders geven ditmaal ‘Musical zingen’ en ‘Upcycling’, dit laatste gaat om afval, je kan het weggooien, maar je kan er ook een mooi kunstwerk mee maken! Voor deze lessenserie hebben we nog steeds plastic afval nodig. Dit kunt u inleveren bij de coach van uw kind.

Vanaf volgende week gaan we de Parro-app gebruiken om u van informatie uit de groepen te voorzien. Dit was ons laatste bericht vanuit de onderbouw via deze weg. Meer over Parro leest u in deze Schatbewaarder.

Fijn weekend!
Groetjes het onderbouw team.


bovenbouwNIEUWS

Ook deze week stond in het teken van de portfolio’s. We hebben hierbij verder gewerkt aan de reflecties waar we vorige week mee begonnen zijn. Daarnaast hebben we materiaal voor in het portfolio verzameld. Denk hierbij aan tekeningen, maar ook aan een lastige reken- of spellingsles.

Daarnaast zijn we gestart met het nieuwe thema: Ontdekkers & Hervormers en de Verenigde Staten. Bij het introduceren van het thema hebben we verkend welke kennisvragen we zullen behandelen dit thema en uit welke workshops kinderen kunnen kiezen. Bij geschiedenis kunnen kinderen weer werken aan verschillende opdrachten, denk aan het maken van een wereldbol en het uitstippelen van de ontdekkingsreis van Columbus of het maken van een liedboek met zeemansliederen. Bij aardrijkskunde gaan kinderen een spel maken. Binnen verschillende intelligenties kiezen kinderen een (deel)onderwerp waarop zij hun vraag laten aansluiten. Vervolgens gaan zij op onderzoek uit en maken zij een vragenkaart (met antwoord) voor bij het spel. Ook zijn we deze week gestart met een nieuwe thema voor Engels: bedtime stories. We hebben samen verschillende comics (strips) gelezen. Komende week werken kinderen in tweetallen aan een eigen stripverhaal.

Eerder hebben we u erop gewezen dat kinderen rekenen kunnen oefenen via de website of app van rekentuin. Wij willen u daarnaast wijzen op de website www.wrts.nl/bovenbouwschatkamer. Via deze link kunnen kinderen, nadat zij een account aanmaken, oefenen met de spellingscategorieën. Naast het oefenen van spelling biedt wrts de mogelijkheid om eigen lijsten in te voeren, bijvoorbeeld voor Engels of voor rekenen.

Maandag 20 november zullen we in de stamgroep lootjes trekken. Zoals ieder jaar vieren we Sinterklaas met surprises en gedichten. Ook zullen we maandag met de bovenbouw een bezoek brengen aan de Thorbecke Scholengemeenschap aan de Dokter van Heesweg. Het programma van de Thorbecke SG is om 15:15 uur afgelopen. Daarna fietsen we gezamenlijk terug naar school. We verwachten rond 16:00 uur op school te zijn. Om die reden worden portfoliogesprekken die dag pas vanaf dit tijdstip gevoerd. Dinsdag 21 november is decoavond met het thema Sinterklaas.

Wensen we iedereen een heel fijn weekend!


Nieuws uit de MR

Donderdag 30 november zal de medezeggenschapsraad haar tweede vergadering van dit schooljaar houden.

Nieuws uit de MR

Wilt u een agendapunt aandragen? Dat kan! U kunt deze mailen naar mr-schatkamer@ooz.nl


doomijnNIEUWS

Vorige week donderdag hebben we ons jaarlijkse lichtjesfeest gevierd.

doomijnNIEUWS

In het donker deden we verschillende spelletjes, dronken we chocolademelk, deden we een speurtocht en als afsluiting hebben we de pironimo aangestoken; Zoiets als domino, maar dan met lucifers! Super spannend en heel fantastisch! Wat hebben we gesmuld van de zelf gedroogde appeltjes. Op naar volgend jaar, maar nu eerst… Sinterklaas! Waar is Sinterklaas……..? O, o, o, wat is het spannend! Het houdt ons allemaal bezig. Waar is de stoomboot? Hoe komt dat belangrijke boek in het water!? Op de BSO volgen we het Sinterklaasjournaal op de voet. We houden samen een knutseldagboek bij op de muur. We zijn benieuwd hoe het verder gaat…