Nieuws uit de MR

Donderdag 30 november zal de medezeggenschapsraad haar tweede vergadering van dit schooljaar houden.

Nieuws uit de MR

Wilt u een agendapunt aandragen? Dat kan!

U kunt deze mailen naar mr-schatkamer@ooz.nl


onderbouwNIEUWS

Er is deze week verder gewerkt aan het thema herfst. Er werd gesproken over wat er buiten veranderd nu het herfst is, over herfstdieren en wat zij doen om zich voor te bereiden op de winter, over spinnen en andere herfstdiertjes.

onderbouwNIEUWS

Maar natuurlijk is er ook volop gespeeld en gewerkt met echte herfstmaterialen, zoals kastanjes, eikeltjes, dennenappels, beukennootjes en herfstbladeren. De kinderen mogen zelf ook herfstpulletjes meenemen naar school om de lokalen de komende paar weken nog even gezellig te maken. Christopher nam lege kleine flesjes mee van het restaurant van zijn papa en mama. Deze zijn gevuld met kruiden. Nu kunnen de kinderen proberen te raden welke geur zij ruiken!

In groep 3-4 zijn er workshops gegeven. Over paddenstoelen, ridders en monniken, voedsel en verkeer. Daar lieten de kinderen een erg hoge betrokkenheid zien! Iedereen was erg enthousiast, zowel leerkrachten als leerlingen. Ook heeft groep 3 kern 3 van Veilig Leren Lezen al uit!

Ook in de groepen 1 en 2 worden veel workshops gegeven. Van muziek, tot tekenen, yoga, gym en drama. Er worden herfstwoorden bedacht bij de letter van de week, de kinderen maken eigen woordproducties bij de nieuwe letter en proberen deze zelf op te schrijven. Met eikels, kastanjes en dennenappels worden telactiviteiten gedaan. In de bouwhoek wordt met kapla echte spinnen gebouwd. Er worden veel herfstige knutselwerkjes gemaakt, filmpjes gekeken over herfstdiertjes en vooral ook lekker in de modder gespeeld. Owen ontdekte dat je eerst heel hard moet pompen bij de waterpomp om ervoor te zorgen dat er genoeg water uitkomt om snel je eigen laarzen schoon te kunnen maken! Ook worden er allerlei heerlijke gerechten gemaakt in het herfstrestaurant, van hazelnoten taart tot eikeltjesijs. Allerlei soorten herfstliedjes zijn aangeleerd. Dus vraag uw kind is, misschien kunnen zij de liedjes thuis laten horen! En steeds werd het een klein beetje kouder. De eerste keren nachtvorst hebben we gehad. Dus deze week werden er weer wat meer handschoenen tevoorschijn getoverd. Onze tip; zet de naam van uw kind in de labeltjes.

Aankomende week zal er een nieuwe ronde met talentworkshops starten op de maandagen. Daarnaast zal er donderdag 16 november een ouderavond zijn over Parnassys en een nieuwe app die we gaan gebruiken. Meer informatie over deze avond is te vinden onder een apart kopje bij nieuws. We ontvangen u daar graag!

Wij wensen u allen een prettig weekend toe!


middenbouwNIEUWS

Een week van hard werken, oefenen, spelen en leren zit er weer op.

De groepen 4 zijn begonnen met nieuwe spellingscategorieën: de drietekenklank, meisjes ei, de bankletter en de eind -d of -t. Door middel van verschillende werkvormen en natuurlijk het dictee worden deze categorieën dagelijks geoefend. Ook zijn de groepen 4, samen met de groepen 3, begonnen met een nieuwe workshopronde. Bij de workshops kunnen de kinderen kiezen uit: wat is de schijf van vijf, hoe en waarom ze in de middeleeuwen kastelen bouwden, betekenissen van verschillende verkeersborden en hoe zit een paddenstoel in elkaar.

In groep 5 Venus zijn de kinderen druk bezig met het oefenen in klokkijken. Vooral de minuten worden geoefend: 5 over, 10 voor, enz. Bij spelling worden de tweelingletter en letterdief geoefend. Binnenkort wordt er gekeken wie de keersommen t/m 5 al beheerst.

Groep 5 Mars stond deze week in het teken van herhaling en het spelenderwijs oefenen van de keersommen. Het oefenen van spelling d.m.v. quizzen gaat erg goed, super! Bij het thema Egypte blijven de kinderen maar met nieuwe ideeën komen zoals het maken van een sfinx van lego.

De leerlingen van de groepen 6 zijn al druk bezig met het oefenen voor de kerstmusical. Aanstaande maandag worden er audities gehouden voor de verschillende rollen. Ook zijn er al kinderen bezig met het bedenken van het decor. Hiervoor zijn dozen nodig van fietsen. Een groepje kinderen heeft een telefoongesprek voorbereid om de fietsenmaker te vragen of hij dozen kan leveren.

Volgende week beginnen ook in de bovenbouw nieuwe workshops. De kinderen kunnen kiezen uit; handlettering, programmeren, percussie, deco, helpen bij de kinderopvang, druktechnieken en judo. Omdat de groepen 6 druk aan het oefenen zijn voor de kerstmusical zullen zij deze ronde niet meedoen met deze workshops.

Daarnaast zal er donderdag 16 november een ouderavond zijn over Parnassys en een nieuwe app die we gaan gebruiken. Meer informatie over deze avond is te vinden onder een apart kopje bij nieuws. We ontvangen u daar graag!

Het middenbouw team wenst u een heel fijn weekend.


bovenbouwNIEUWS

En alweer een week voorbij! Wat zijn we lekker aan het werk in de bovenbouw!

Deze week zijn we gestart met het voorbereiden op de komende portfoliogesprekken. Dit betekent dat alle leerlingen reflecteren op wat ze afgelopen periode gedaan en geleerd hebben. Er worden stukjes geschreven voor ieder vak op de coachkaart door zowel de leerlingen als de coaches. Ook gaan leerlingen deze en volgende week bekijken wat zij dan willen laten zien in hun portfolio. Misschien een mooie tekst, een stuk uit een favoriet leesboek of een bladzijde uit het rekenboek waar ze trots op zijn.

Naast deze Schatbewaarder is ook de mail vanuit Parnassys een medium dat wij inzetten om u te informeren. Zo zijn afgelopen week bijvoorbeeld de roosters voor de komende portfoliogesprekken verstuurd. We krijgen regelmatig het bericht dat mail niet ontvangen is. Heeft u nou niks ontvangen dan is het misschien handig om even uw spambox te controleren en/of even naar de coach van uw kind te gaan zodat het mailadres in Parnassys nogmaals gecontroleerd kan worden.

Deze week zijn we druk met de afronding van het thema Middeleeuwen en Nederland en volgende week zullen we starten met het nieuwe thema; Ontdekkers & Hervormers en de Verenigde Staten. Ook starten we komende week met een nieuw thema voor Engels: bedtime stories.

Over ruim een week komt de goedheiligman weer in het land en ook wij zullen hier in de bovenbouw aandacht aan besteden. Zoals ieder jaar vieren we Sinterklaas met surprises en een gedicht. Op maandag 20 november zullen we dan ook lootjes gaan trekken. Verdere informatie volgt per groepsmail.

Daarnaast zal er donderdag 16 november een ouderavond zijn over Parnassys en een nieuwe app die we gaan gebruiken. Meer informatie over deze avond is te vinden onder een apart kopje bij nieuws. We ontvangen u daar graag!

Wensen we iedereen een heel fijn weekend!


doomijnNIEUWS

Wat fijn dat iedereen weer terug is van vakantie. Hebben jullie het leuk gehad? Op de BSO zijn de kinderen op zoek geweest naar de schuilplaats van de letterbende, dat was heel spannend.

doomijnNIEUWS

Deze eerste maandag begonnen we met een verjaardagworkshop van twee kinderen. Ze maakten van ontbijtkoek een huisje en het dak werd versierd met hageltjes. Wat een feest om te maken. We zitten nog steeds een beetje in de boevenstemming. We spelen een spannend Museumspel in de gymzaal en rennen ons moe met het herfstspel. De rest van de week gaan we nog even verder met het thema Herfst. We gaan lekker naar buiten en gaan een gezellige herfstwandeling maken. Hopelijk komen we nog een mooie vliegenzwam of andere paddestoelen tegen.

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het alweer Sint Maarten, dat betekent weer ons jaarlijkse lichtjesfeest! Binnenkort vertellen we daar meer over!