Gezocht: gouden handjes, handige doeners en gezellige meedenkers

Herfst buiten? In de Schatkamer sluiten we de deuren tegen regen en wind en halen we de natuur gewoon naar binnen. Op de deco-avond van dinsdag 26 september aanstaande proberen we de bomen tot aan het plafond te laten groeien. Wie komt helpen?

Gezocht: gouden handjes, handige doeners en gezellige meedenkers

De deco-avond is net als de avondvierdaagse, de schooltuin en sinterklaas een bijzondere happening die wordt georganiseerd en mogelijk gemaakt door ons als ouders. De energie die ouders er instoppen, straalt af op de kinderen als zij in een mooi versierde school lopen. Altijd weer super om te zien.

Om de school die herfst-metamorfose te geven, zijn alle handige handjes welkom. Trouwens, niet handige ook voor het betere kopieer, knip- en plakwerk -;

* Wil je komen helpen? Meld dat op acdeschatkamer@gmail.com
* Aanmelden mag, hoeft niet
* Kinderen uit de bovenbouw zijn ook welkom om mee te helpen.

We zien jullie graag op dinsdag 26 september vanaf 19.00 uur.

Hartelijke groeten,
José Leeuwenkamp (namens de activiteitencommissie)


Nieuws uit de MR

Donderdag 19 oktober zal de medezeggenschapsraad haar eerste vergadering van dit schooljaar houden.

Nieuws uit de MR

Wilt u een agendapunt aandragen? Dat kan!

U kunt deze mailen naar mr-schatkamer@ooz.nl


Beheer oudergelden

Voor het beheer van de oudergelden zoekt Elise Veltman nog één of twee ouders die haar daarbij kunnen helpen.

Vooral omdat het handig is als iemand het kan overnemen mocht zij dat even niet kunnen, maar ook omdat er twee meer weten dan één. Vooral ouders met een boekhoudkundige achtergrond zijn zeer welkom. Als je wilt helpen, neem dan contact op met Elise via elise@digidomus.net


Activiteitencommissie: ouderhulp; onmisbaar voor alle feestelijke extra’s op school

De avondvierdaagse, schoolreisjes, het voetbaltoernooi, Sinterklaas, de tuin op het schoolplein, het midwinterdiner en een mooi versierde school; elk schooljaar beleven we allerlei feestelijke, sportieve en ontroerende momenten met elkaar. Al die feestjes en activiteiten kunnen plaatsvinden met de hulp van ouders.

Elk kind heeft een talent en voor hun ouders geldt gelukkig hetzelfde! We genieten ervan als ouders hun talent delen en inzetten voor hun kind, de klas en de school. En eerlijk gezegd: als school kunnen we ook niet zonder. Alle extra activiteiten kunnen we alleen doen met hulp van ouders.

Om te inventariseren bij welke activiteit je als ouder kan helpen, hebben wij deze enquête gemaakt. De lijst is niet uitputtend. Als je zelf een activiteit wilt ontwikkelen, kunnen we meedenken of er budget voor is en hoe we het willen opzetten. Zo zoeken we nog een vader die een mannenavond wil organiseren voor alleen de vaders op school, een enthousiasteling die een schoolband wil starten en… ambitie genoeg!

We vragen je de link naar de enquête te openen en de vragen te beantwoorden. Invullen verplicht tot niets! We willen polsen waarvoor er veel of juist weinig interesse is en of we je eventueel mogen benaderen.

Klik hier voor de enquête https://goo.gl/forms/HfIKpnPAtJzLnhEn1

Vragen? Suggesties? Mail de Activiteitensommissie: acdeschatkamer@gmail.com


Parkeerbeleid

We zijn alweer drie weken op weg! Iedereen begint langzaam zijn plekje weer te vinden in de groepen en de units. Een mooi moment om even weer de veiligheid bij het halen en brengen aan de orde te stellen.

Parkeerbeleid

Mocht u ervoor kiezen uw kind met de auto te halen en te brengen naar school, dan blijven we u verzoeken om correct te parkeren en uw auto niet (al dan niet eventjes) op de stoep voor Doomijn of aan de Belvédèrelaan, Bergentheimstraat of andere nabijgelegen straten te zetten. Los van ergernissen in de buurt zorgt dit ook voor zeer onveilige situaties voor uw en onze kinderen!

Fietsen mogen neergezet worden tegen de nietjes aan de zijkant van de school. De stoep moet vrij blijven voor voetgangers en daarom mogen de fietsen niet tegen het gebouw aangezet worden. De fietsenrekken bij de hoofdingang aan de Wildwalstraat zijn bedoeld voor de medewerkers en niet voor de kinderen.

Wij vertrouwen op uw medewerking!


Schoolfotograaf

Maandag 9, dinsdag 10 en woensdag 11 oktober zal de schoolfotograaf weer alle kinderen van De Schatkamer op de foto zetten. Ook dit jaar zullen de foto’s gemaakt worden door Angela Stouten van Sgoolfotografie.nl. In onderstaand overzicht kunt u zien wanneer de portret- en klassenfoto van uw kind(eren) worden gemaakt.

Schoolfotograaf

Let op: wanneer u graag een broertjes- en zusjesfoto wilt laten maken, dan kunt u dit van tevoren aangeven. Deze foto wordt dus niet meer zoals voorgaande jaren standaard gemaakt. De inschrijvingslijsten voor de broertjes- en zusjesfoto’s hangen op de wand van de speelzaal vanaf maandag 25 september. Natuurlijk mogen ook broertjes en zusjes die (nog) niet op De Schatkamer zitten, op deze foto! Dan zijn we tot slot nog op zoek naar ouders die de fotograaf willen assisteren deze dagen. Het gaat dan om het ophalen van kinderen uit de klas en helpen om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Lijkt u dit wat, dan graag een mailtje naar m.schleper@ooz.nl.

Maandag 9 oktober: Tinkeltuin (1/2), Parelmoerpaleis (1/2), Berg van Smaragd (3), Mineralendorp (3), Pluto (4) en Saturnus (4).

Dinsdag 10 oktober: Parelzee (1/2), Fluweelvijver (1/2), Mars (5), Venus (5), Jupiter (6) en Mercurius (6).

Woensdag 11 oktober: 7/8 A, 7/8 B en 7/8 C.


bovenbouwNIEUWS

Deze week stond uiteraard in het teken van kamp. Wat kunnen we terugkijken op drie prachtige en gezellige dagen!

bovenbouwNIEUWS

​We willen alle ouders die geholpen hebben ontzettend danken voor hun hulp! Maar natuurlijk ook de kinderen voor de gezellige sfeer die ze hebben meegebracht. Een uitgebreid verslag van het kamp zal binnenkort volgen. Maar waarschijnlijk zal uw kind (na het slapen) u alle leuke, spannende en gezellige verhalen wel vertellen. Omdat we in een bosrijke omgeving zaten is het geen overbodige luxe om uw kind nog even extra goed te controleren op teken.

Volgende week maandag verwachten we alle kinderen om 08.30 uur weer op school. Gelukkig kunnen de kinderen nog een beetje bijkomen van het kamp, want op donderdag en vrijdag zijn er studiedagen gepland. Een kort weekje dus. Als leerkrachten van de bovenbouw zullen we ons twee dagen lang richten om een goed inhoudelijk bouwjaarplan te schrijven voor dit komende jaar: waar willen we met elkaar heen? Wat zijn onze doelen? Welke leerlijnen horen hier bij en wat voor leer- en oefenstof bieden we de kinderen aan? Hoe verhoudt zich dit tot onze visie op Natuurlijk Leren? En wat betekent dit voor het individuele kind? Dat zullen vragen zijn waar we antwoord op gaan zoeken de komende week.

Vanaf volgende week zullen ook de groepsdoorbroken middagworkshops starten. We starten aanstaande dinsdag met de eerste ronde talentenworkshops. Deze workshops zijn sinds dit schooljaar nieuw. De kinderen uit de bovenbouw zullen gaan samenwerken met de kinderen van groep 5 en 6. Alle leerkrachten, pedagogisch medewerkers, maar ook extern ingehuurden zullen een workshop aanbieden waarbij kinderen de kans krijgen om hun talent te ontdekken of dit talent verder te ontwikkelen (afhankelijk van de workshop waarvoor een kind kiest). Deze ronde kunnen de kinderen kiezen uit het koor, speellab (techniek), percussie workshops, handlettering, boetseren, programmeren van games, dansen, voorbereiden deco-avond, Picasso tekenen en sport. Kinderen kiezen voor een periode van 4 weken. Daarna volgt er weer een nieuwe ronde van 4 aaneengesloten workshops. Na die 4 weken willen we u graag laten zien wat we allemaal geleerd en gemaakt hebben. Daarover volgt op een ander moment bericht.

Vanaf week 40 zullen de workshops starten rondom wereldoriëntatie. We gaan dit schooljaar beginnen met het geschiedenisthema: de middeleeuwse stad. Voor aardrijkskunde starten we met het thema Nederland. Hoe de workshops vormgegeven zullen worden, zullen we in de volgende Schatbewaarder toelichten.

Maandag 9, dinsdag 10 en woensdag 11 oktober zal de schoolfotograaf weer alle kinderen van De Schatkamer op de foto zetten. Ook dit jaar zullen de foto’s gemaakt worden door Angela Stouten van Sgoolfotografie.nl. Kijkt u even verderop in de Schatbewaarder wanneer uw kind aan de beurt is? Alle informatie is te vinden onder het kopje ‘Schoolfotograaf’.

We wensen u natuurlijk een heel fijn weekend toe. Hopelijk zien we alle kinderen maandag weer helemaal uitgeslapen terug op school.

Het bovenbouwteam


onderbouwNIEUWS

Deze week leefden de kinderen toe naar het schoolreisje waar zij al dagenlang naar uitkeken. Elke dag werd er even gecheckt hoeveel nachtjes het nog slapen was. En donderdag was het dan echt zover! Met z’n allen in de bus op weg naar Binky in Apeldoorn.

onderbouwNIEUWS

Wat hebben we het enorm getroffen met het weer. ’s Morgens vroeg al scheen ons het zonnetje tegemoet. We trokken bij binnenkomst allemaal een mooi blauw en opvallend Schatkamer shirtje aan met daarop de namen van de kinderen. Dat zag er al fantastisch uit! We hebben een geweldige dag gehad met enorm veel plezier. Samen met de eigen groep legden we een soort groot parcours af zodat we alle onderdelen rustig konden doorlopen. Lekker hard roetsjen met de kabelbanen, fietsen of glijden van hoge glijbanen, zelf hutten en huizen bouwen of springen op het grote luchtkussen. Super actief zijn werd afgewisseld met verwonderd kijken naar bijzondere loslopende kippen, hanen, parelhoenders, lama’s en kangoeroes. Maar ook gezellig de geitjes knuffelen en kijken naar schattige konijntjes en cavia’s. Of lachen om de supergrote varkens! De kinderen waren allemaal erg nieuwsgierig naar Binky. Binky lag de hele dag heerlijk te slapen in zijn mooie huisje. Ze vonden het heel leuk om bij hem om het hoekje te mogen kijken. Op de terugweg zat iedereen tevreden en voldaan in de bus. Sommigen hebben nog even een lekker dutje gedaan! Het was een fantastische dag, we hebben enorm genoten met z’n allen!

Maandag 9, dinsdag 10 en woensdag 11 oktober zal de schoolfotograaf weer alle kinderen van De Schatkamer op de foto zetten. Ook dit jaar zullen de foto’s gemaakt worden door Angela Stouten van Sgoolfotografie.nl. Kijkt u even verderop in de Schatbewaarder wanneer uw kind aan de beurt is? Alle informatie is te vinden onder het kopje ‘Schoolfotograaf’.

Volgende week hebben we een kort schoolweekje, want donderdag en vrijdag hebben de meesters en juffen twee studiedagen. De kinderen zijn dan vrij. Aankomende maandag beginnen de groepsdoorbroken talentenworkshops. We zijn erg benieuwd wat de kinderen ervan zullen vinden!

We wensen jullie allen een heerlijk weekend toe!


middenbouwNIEUWS

Deze week stond in het teken van het schoolreisje.

middenbouwNIEUWS

Dinsdag was het dan eindelijk zover. Om 9.00 uur vertrokken we met de bus richting Arnhem om een bezoek te brengen aan de dierentuin Burgers Zoo.

Wat een gezelligheid in de bus, er werd veel gekletst, gelachen, gezongen, snoepjes geruild en voor we het wisten waren we er al.

Rond 10.00 uur gingen we met zijn allen het park in. Wat hebben we deze dag veel mooie dieren gezien. Bij de gorilla’s ontdekten een aantal kinderen dat er een wel erg dik was en de conclusie werd meteen getrokken: ‘Dat moet een vrouwtje zijn, want die heeft vast een baby in de buik!’ Verwondering was er bij het aquarium waar je onder door kon lopen. En ook de vlindertuin vonden de kinderen geweldig, het is natuurlijk ook bijzonder als er ineens zo’n prachtige grote vlinder op je jas of arm komt zitten. We hebben hier ook wel geleerd dat we ze niet mogen aanraken, omdat ze anders kunnen beschadigen.

Naast al die dieren was er ook een speeltuin waar we heerlijk gespeeld hebben. Om 16.00 uur werd het toch weer tijd om naar huis te gaan. Waar we verwachten om rond 17.00 weer op school te zijn, verliep dit anders. We kwamen met de bus in een lange file te staan en liepen hierdoor flink wat vertraging op. Ondanks dat werd er in de bus nog steeds lekker gekletst, gelachen en de snoepjes waren inmiddels op. Gelukkig waren de ouders ingelicht dat we later aankwamen en werden we rond 17.50 uur toch nog opgewacht.

Het was een geslaagde dag!

Volgende week hebben we weer iets leuks op het programma staan. We zullen dan starten met de talentenmiddagen. Voor groep 5 t/m 8 zal dit op dinsdagmiddag plaatsvinden. En voor groep 1 t/m 4 op de maandagmiddag. De kinderen kunnen deelnemen aan verschillende workshops, zoals: dans, gymnastiek, speellab, boetseren, schilderen, muziek, percussie, programmeren en computergames maken, yoga. Kinderen kunnen een eigen keus maken wat ze graag willen doen. Wij hebben er in ieder geval zin in!

Volgende week hebben we een korte week. Donderdag en vrijdag zijn studiedagen en zijn de kinderen vrij.

Maandag 9, dinsdag 10 en woensdag 11 oktober zal de schoolfotograaf weer alle kinderen van De Schatkamer op de foto zetten. Ook dit jaar zullen de foto’s gemaakt worden door Angela Stouten van Sgoolfotografie.nl. Kijkt u even verderop in de Schatbewaarder wanneer uw kind aan de beurt is? Alle informatie is te vinden onder het kopje ‘Schoolfotograaf’.

We wensen u voor nu een fijn weekend!


doomijnNIEUWS

Deze week wilden de kinderen van de onderbouw BSO een zo hoog mogelijke toren bouwen.

doomijnNIEUWS

In de gang van de BSO staat een mand met van die lekkere grote blokken. Twee kinderen hebben door alle blokken te gebruiken een mega hoge toren gebouwd. Er moest een stoel aan te pas komen omdat ze er anders niet meer bij konden. Super goed gedaan hoor boys!!!