Werkzaamheden m.b.t. de aanleg van het station.

De afgelopen tijd is er tussen de gemeente en de school intensief contact geweest over de verkeerssituatie rondom de school i.v.m. de voorbereidende werkzaamheden rondom de aanleg van het station.

Werkzaamheden m.b.t. de aanleg van het station.

Komende week ontvangt u een brief die geschreven is door de gemeente en de Schatkamer. In deze brief staan de voorgenomen veranderingen en aanpassingen m.b.t. de verkeerssituatie. Ondanks dat de situatie ingrijpend gaat veranderen voor u als ouder én voor onze kinderen, streven we er naar om dit op een zo veilig mogelijke manier te doen. Hierover hebben we, samen met een aantal ouders die vanuit hun professie affiniteit hebben met dit onderwerp, dan ook veel gesprekken gevoerd met de gemeente.

We zijn ons ervan bewust dat het tijd kost om aan elke verandering te wennen, zo zeker ook aan deze. Maar om de veiligheid van onze kinderen op weg naar de Schatkamer te blijven garanderen, hebben we ook u als ouder hard nodig. We vertrouwen dan ook op uw medewerking zodat alle kinderen ook het nieuwe jaar veilig op weg kunnen van en naar de Schatkamer!

Vriendelijke groet,

Audrey en Jennifer


Laatste puntjes voor het midwinterdiner…

Voor het warm en soepel verlopen van het midwinterdiner hebben we nog even uw aandacht nodig. Allereerst wat fijn dat u vol enthousiasme hebt gereageerd op onze oproep voor hulp bij het midwinterdiner, we hebben voldoende hulp en u kan zich hiervoor niet meer opgeven.

Laatste puntjes voor het midwinterdiner…

Bent u teleurgesteld? Volgend jaar organiseren we dit vrolijke feest zeker nog eens en uw hulp is dan van harte welkom. Over hulp gesproken…

We hebben nog wel hulp nodig voor een aantal andere zaken.

  • Heeft u thuis nog hout liggen en u kunt wel een aantal blokken missen voor de vuurkorven op ons schoolplein? Dan houden wij ons warm aanbevolen! Graag doorgeven aan finette@kiesjetoekomst.nu
  • Voor vrijdagmiddag 23 december of vrijdag ‘s ochtends tijdens een kop koffie kunnen we uw hulp nog goed gebruiken voor het weer netjes opbergen van de kerstspullen. Alle helpende handen zijn van harte welkom. Daarnaast hebben we ook iemand nodig die goed is in het organiseren van ons AC magazijn. Wie wil zich hierover buigen? Ook dit graag doorgeven aan finette@kiesjetoekomst.nu

Alvast bedankt.

De AC


Kinderen met een allergie

Soms komt het voor dat kinderen een bepaalde voedselallergie hebben en daarom niet van de traktaties/etentjes geleverd door school tijdens de Sinterklaas, Kerst, een schoolreisje o.i.d. kunnen genieten.

Kinderen met een allergie

Meestal spreken we met ouders af dat zij dan zelf voor het eten/traktatie van hun kind zorgen. Zo kunnen de kinderen toch mee doen, maar weten we zeker dat ze voedsel binnen krijgen die de kinderen mogen hebben. De bonnetjes van deze traktaties kunt u inleveren bij de coach van uw kind. Als u ze voorziet van uw naam en rekeningnummer (IBAN) dan zorgt de Stichting oudergelden Schatkamer ervoor dat de kosten hiervoor vergoed worden!


Een bericht van Kea uit groep 3

De donkere dagen voor kerst; laat licht en vroeg donker.

Een bericht van Kea uit groep 3

Het viel Kea op dat er kinderen, papa’s en mama’s zonder licht op de fiets bij school aankomen. Hij maakt zich daar wel een beetje zorgen over en dus wil hij heel graag onderstaande boodschap aan iedereen meegeven die geen licht op de fiets heeft. Omdat hij al heel goed kan lezen en schrijven, wil hij het graag zelf doen.

Liev kindren op de sgatkaamor
Ik wil dat julie alltijt julie vielampjus aandoen als het sogtenz donker is.

Kea uit groep drie


bovenbouwNIEUWS

De Sint is nauwelijks vertrokken en bijna meteen staat de hele school alweer in het teken van de kerst! De groepen in de bovenbouw zijn helemaal gezellig aangekleed.

bovenbouwNIEUWS

De een-na-laatste week voor de vakantie, maar wij zijn nog hard aan het werk. We zijn druk bezig met het lezen van de teksten voor wereldoriëntatie. We bekijken daarnaast ook passende filmpjes zodat we antwoord kunnen geven op de leervragen.

Ook zijn we voor taal een nieuwsbericht aan het schrijven over ons thema ‘’Pruiken, revoluties en West-Europa’’. Uit alle drie de klassen wordt het allerbeste nieuwsbericht gekozen en deze wordt dan volgende week echt gepubliceerd in de Schatbewaarder! U kunt hierin alles over het thema lezen.

Dinsdag 20 december gaan we op bezoek bij het Michael College. Alle kinderen moeten deze dag dus op de fiets komen!

Donderdag 22 december is het altijd zo gezellige Midwinterdiner. Als het goed is heeft u deze week per mail een brief ontvangen van de organisatie. U kunt hierin alle belangrijke informatie vinden. We vieren dit jaar het Midwinterfeest in de eigen stamgroep. Zoals elk jaar worden de gerechten voor het buffet door de ouders en kinderen bereid. De intekenlijsten hangen in elke groep. U kunt hierop aangeven wat u van plan bent te maken. Denkt u eraan om de kinderen die donderdagochtend alvast een bord, beker en bestek mee te geven? Wij kunnen dan de tafels alvast feestelijk dekken.

Fijn weekend!

Vrolijke groet,

Het bovenbouwteam


middenbouwNIEUWS

In deze Schatbewaarder weer het nieuws uit de middenbouw.

middenbouwNIEUWS

Alle groepen zijn deze week druk bezig geweest met het versieren van de ruimtes. Enkele groepen zijn ook al begonnen met het kleuren van de placemats die tijdens het midwinterdiner gebruikt zullen worden.

Groep 4 Pluto is eind vorige week verhuisd naar het lokaal aan het eind van de gang. De groep is de week rustig en goed begonnen en inmiddels druk met de voorbereidingen van de voorstelling van volgende week. Groep 4 Mercurius heeft een ‘‘wc-tafelblad’’ mee naar huis gekregen, deze bladen hangen ook in de klas. Dus, gelegenheid genoeg om te oefenen.

Groep 5 Venus heeft mooie gesprekken over de voorwerpen die uit de kerstdoos komen. Deze gesprekken gaan over kersttradities. De groep werkt nog steeds aan een werkstuk over chocolade, de kinderen hebben geleerd hoe een cacaoboon er uit ziet en hoe er chocolade van gemaakt wordt.

Groep 5 Mars is bijna klaar met de kerstkaarten en kerstwensen. Deze gaan volgende week mee naar huis. De kinderen hebben allemaal een diploma voor spelling gekregen, ze hebben laten zien dat de vier lastigste categorieën van het afgelopen half jaar bijna, of helemaal beheerst worden. De groep heeft deze week ook extra geoefend met het kolomsgewijs aftrekken van grote getallen. Lastig, maar er worden mooie stappen vooruit gemaakt.

De groepen 6 hebben hun vertegenwoordigers voor de leerlingenraad gekozen, Sarah en Veerle zullen plaatsnemen. Vanya uit groep Saturnus zal Sarah waar nodig ondersteunen. Veerle heeft flink werk gemaakt van haar presentatie, ze heeft thuis een filmpje gemaakt waarin ze een andere kant van zichzelf laat zien. Hier heeft ze veel complimenten voor gekregen. De
kinderen van groep 6 Saturnus zijn keihard aan het werk op Rekentuin. Sommige kinderen maken zelfs meer dan 100 sommen per dag.

Op dit moment wordt speciale aandacht besteed aan het wc-gebruik. Ons doel is om de kinderen zich verantwoordelijk te laten voelen voor de orde en netheid in de toiletten.

Over het midwinterdiner: de groepen 6 eten samen in de ruimte van Saturnus, de groepen 5 in de ruimte van Mars en de groepen 4 in de ruimte van Pluto.

Fijn weekend gewenst!

Het middenbouwteam


onderbouwNIEUWS

Afgelopen week zijn we weer bezig geweest met de verschillende workshops rond het thema kerst. De zelfgemaakte kerstballen, kerstbomen en kerststerren vliegen ons om de oren. Ook worden alle klassen weer steeds mooier door alle meegenomen kerstlampjes, ballen en sneeuwklokjes.

onderbouwNIEUWS

​De kerstsfeer zit er al goed in, want in elke klas zitten de kinderen voor de open haard Jingle bells te zingen. Tijdens het vrij spelen zijn ook de computers ontdekt in de Berg van smaragd. Veel kinderen zijn verschillende taal en rekenspellen aan het doen. Ze leren elkaar hoe de muis of de touch pad werkt, waar je op moet klikken en hoe je naar een ander spel kunt gaan. Erg handig die digitale kids.
De beide groepen drie zijn de laatste tijd ook druk bezig met het behalen van verschillende diploma’s. Het is nu natuurlijk nog de uitgelezen kans om hun diploma in 2016 te kunnen halen. Ze zijn dus nog even hard aan het oefenen voor hun verliefde harten, tweelingen en/of sprongen van 2,5 en 10 diploma. Zet hem op!
De laatste schoolweek van 2016 zit er aan te komen met daarin op donderdag het Midwinterdiner. Tijdens dit diner gaan we heerlijk genieten van alle lekkere dingen die de kinderen en ouders hebben gemaakt en sluiten we symbolisch het oude jaar af.
Dit jaar zijn twee groepen aan elkaar gekoppeld en zij vieren de avond gezamenlijk het Midwinterdiner. De volgende groepen zijn aan elkaar gekoppeld. Parelzee/Tinkeltuin. De groepen Berg van Smaragd/Parelmoerpaleis en de groepen Mineralendorp/Fluweelvijver.
De inschrijflijsten, waarop je kunt schrijven wat je maakt, hangen bij de groepen. Sommige lijsten zijn dus voor de gekoppelde groepen. Maar dit staat er dan ook specifiek bij.
We hopen op een mooie en gezellige laatste schoolweek en met als afsluiting op vrijdag de speelgoeddag.
En voor alle zieken die zijn geveld door de griepepidemie zingen we een extra mooi kerstlied, maken we een extra mooie kerstknutsel en genieten we extra van de gezellige en sfeervolle tijd in de klas. We denken aan jullie en hopen jullie snel weer te zien. Beterschap!


doomijnNIEUWS

Afgelopen maandag had de bovenbouw de studenten van de Thorbecke weer over de vloer. Ze kwamen overheerlijke pizza's met de kinderen maken. De kinderen weten nu hoe je deeg moet kneden en de pizza's moet beleggen. Hoe ze pizza's op moesten eten wisten de kinderen gek genoeg al.

doomijnNIEUWS

Verder staat deze week in het teken van kerst. Overal komen kerstbomen tevoorschijn om versierd te worden. Je hoeft maar een doos met kerstspullen neer te zetten en de kinderen, groot of klein, zorgen ervoor dat de ruimte een gezellige puinzooi wordt.

De kerstsfeer is ook heel goed voor de creativiteit. Zo heeft de bovenbouw al met oude CD’s en vilt onderzocht hoe ze daar kerstknutsels van kunnen maken en blijven de glazen potjes met crêpepapier altijd populair. Het is nog maar eventjes tot de kerstvakantie begint en we hebben nog veel leuke dingen gepland om die tijd lekker snel te laten gaan.

Geniet van het weekend! Het BSO-team


Gerrit en Herbert

Het herstel van Gerrit vordert gestaag. Op dit moment zit zijn wond nog niet helemaal dicht, hiervoor staat hij extra onder controle in het ziekenhuis. Na de kerstvakantie gaat Gerrit weer halve dagen werken. Hopelijk kan hij zijn werkzaamheden op de Schatkamer vanaf dan steeds meer uitbouwen.

Gerrit en Herbert

Met de kerstvakantie in zicht komt er ook helaas een einde aan de stageperiode van Herbert. We willen hem enorm danken voor de periode dat hij Gerrit heeft vervangen en wensen hem veel succes bij het vinden van een nieuwe passende uitdaging!