Aanbod: workshop textiele vorming

In 10 lessen worden de kinderen geleerd om leuke werkstukjes maken met naald, draad, stof en andere materialen in het KokoloNaaiAtelier.

Aanbod: workshop textiele vorming

Wanneer: Vanaf 12 januari 2017, elke donderdagmiddag (behalve tijdens vakantie)

Locatie: Kindcentrum De Schatkamer, Wildwalstraat 38

Tijd: 15:00-16:00 uur kinderen van groep 3 t/m 5

17:00-18:00 uur kinderen van groep 6 t/m 8

Prijs: € 5,- per kind, per les incl. materialen, limonade en natuurlijk een fijne sfeer

Per workshop zijn er 6 plaatsen beschikbaar.
Meld je snel aan via kidskokolo@gmail.com of stuur een berichtje via de Facebookpagina: KokoloKids

Wil je meer weten? Bel of mail gerust!

Ayse Ekici, 06-21869822


Sinterklaas en pieten bezoeken Kindcentrum De Schatkamer.

Aanstaande maandag is het dan eindelijk zover: Het Sinterklaasfeest op De Schatkamer!

Sinterklaas en pieten bezoeken Kindcentrum De Schatkamer.

Deze dag start in de eigen stamgroep, uw kind mag zijn/haar jas aanhouden. Tegen 08.45 uur verzamelen alle groepen zich op het grasveld aan de Wildwalstraat. De groepen vormen samen een grote cirkel, de kleuters vooraan en de bovenbouwgroepen achteraan. We hebben gehoord dat Sinterklaas aankomt met een luchtballon! Omdat we zeker willen weten dat hij onze school kan vinden, hebben de onderbouwgroepen alvast vlaggen, lintjes en spandoeken gemaakt, zodat we goed zichtbaar zijn vanuit de lucht. En natuurlijk zullen we Sint en zijn pieten luid en duidelijk toe zingen. Dat kan toch niet meer fout gaan?!

LET OP! Wilt u graag kijken bij de aankomst van Sinterklaas? Wacht dan aan de rand van het veldje totdat alle groepen zich verzameld hebben op het veld en er een grote cirkel is gevormd. Pas daarna kunt u zich achter de bovenbouwgroepen opstellen. Hierdoor kunnen de leerkrachten het overzicht over hun eigen groep houden. Alvast bedankt.

We hebben er enorm veel zin in! Team van De Schatkamer


KERST! Wie komt helpen de school te versieren?

‘Ping’ zegt je te telefoon en pc, T'is mail van de AC! Midden in de Sinterklaastijd. De vraag: ‘Ouders, zijn jullie bereid?’ Als 't jullie belieft, Help ons, alsjeblieft!

KERST! Wie komt helpen de school te versieren?

Op dinsdag 6 december de school te versieren,
Zodat we ook kerst in stijl kunnen vieren!’

De deco-avond voor kerst wordt gehouden op dinsdagavond 6 december, graag willen we met ouders de school versieren.

Zet in je agenda:
· Dinsdag 6 december deco-avond Kerstmis (vanaf 19.00 uur).
· Aanmelden mag, hoeft niet;
· Wil je liever eerder (of thuis) iets doen? Graag! Mail naar: AC@obsdeschatkamer.nl

O ja, we hebben nog DOZEN nodig, zouden jullie die in het oudercafé willen zetten?

Tot dan!
José Leeuwenkamp, namens de Activiteitencommissie


doomijnNIEUWS

Afgelopen maandag mocht Thimon zijn workshop geven op de BSO, hij wilde graag pizza maken.

doomijnNIEUWS

Eerst hebben we gekeken wat we daar voor nodig hebben. Natuurlijk een bodem van pizzadeeg, tomatensaus en kaas. Maar wat wilden ze er verder nog op? Er werd gekozen voor champignons, paprika, ham en ananas. Thimon koos een aantal kinderen uit die hem kon helpen en het snijden kon beginnen. Daarna 20 minuten in de oven en de pizza is klaar, hmmm smullen maar.

Zou Sinterklaas nog komen op de BSO? Dat lezen jullie vast volgende week.


onderbouwNIEUWS

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het eindelijk zover. De Sint komt. De spanning stijgt, de liedjes zitten er goed in en de verlanglijstjes zijn klaar.

onderbouwNIEUWS

We hebben deze week de laatste workshopronde gehouden en er is weer naar hartenlust gespeeld, gewerkt, geschilderd, gezongen, en natuurlijk konden de liefhebbers weer als een piet in het speellokaal klimmen, klauteren, pakjes gooien en balanceren. Dit resulteerde in gediplomeerde pietjes. We zijn ook erg blij en trots dat er ouders bijgedragen hebben aan het workshopaanbod. Zo zijn er pepernotenbakworkshops, een dans- en zangworkshop en een cakejesbakworkshop gegeven. En dat ze heerlijk hebben gesmaakt bleek wel in het sinterklaasjournaal waar lege cakevormpjes getoond werden. De week begon maandag al prima met een leuk cadeautje in de schoen. Er is enthousiast op gereageerd door de kinderen, maar helaas heeft de piet ook dit jaar weer op verschillende plekken in de school troep achtergelaten. Volgens de kinderen moet dat de rommelpiet zijn geweest. De Sinterklaasbus is zeker weten langs geweest, want er is een vlaggetje van de slinger op het plein gevonden. Daar waren de kinderen wel van onder de indruk.

Volgens de geruchten lijkt het er op dat Sinterklaas maandag met de luchtballon aankomt. Nou dat heeft wel tot de nodige denkrimpels gezorgd. In de groepen is gesproken de landingsplaats, want ja een luchtballon wordt toch door de wind gestuurd en op een schoolplein landen met al die bomen, struiken en een watertuin, klinkt heel spannend en eigenlijk niet mogelijk. Er is al geopperd om Sinterklaas en zijn pieten met een parachute uit de mand te laten springen. Een tegenargument is dat Sinterklaas wel heel erg oud is en dan van alles kan breken. In ieder geval is besloten het grasveldje voor de school te gaan gebruiken als plek voor de landing van de luchtballon. Als dat maar goed gaat………………………

In deze schatbewaarder vindt u de nodige informatie over maandag, toch even in vogelvlucht:
De kinderen komen gewoon om 8.20 in de klas. De jas kan aangelaten worden. Wilt u de aankomst bijwonen dan kunt u buiten wachten bij het veld, graag op de stoep. De leerkracht komt met de groep om 8.30 naar buiten en gaat naar het grasveld. De kinderen blijven bij de leerkracht. Als alle kinderen er zijn en in de kring staan, ook de midden- en bovenbouwkinderen, kunt u aansluiten. Na de aankomst van Sint gaan de kinderen naar de groep en volgen daar hun eigen Sinterklaasprogramma. De dag duurt gewoon tot 14.45 uur.

Na maandag is op school Sint echt uitgezwaaid, we starten direct met thema kerst. Om de hal in kerstsfeer te brengen kunnen wij uw hulp heel goed gebruiken. Hoe meer handen die helpen, hoe mooier we de hal kunnen omtoveren tot een sfeervol geheel. Behalve dat, is het ook nog eens erg gezellig om met andere ouders en teamleden in een ontspannen sfeer iets te creëren. Twee linkerhanden, twee rechterhanden…….het maakt niet uit. Voor iedereen is er iets te doen. De deco avond is op dinsdagavond 6 december om 19.00 uur. We zien u graag!

Dan sluiten we af met een felicitatie en een hulde aan juf Helma. Ze is dinsdag 60 jaar geworden. Elke dag staat ze er weer, misschien een beetje strammer maar nog steeds die lieve, spontane, beweegknappe juf die het nooit verleerd is om zich in te leven in het denken en doen van de kleuter en daarom de kleuter echt kleuter kan laten zijn. Dank aan de ouders die haar op deze bijzondere dag in het zonnetje hebben gezet.

Rest ons nog u allen een ontzettend fijn en mooi weekend te wensen, al dan niet met een vervroegd Sinterklaasbezoek. Tot maandag.


middenbouwNIEUWS

Het middenbouw nieuws van week 48.

middenbouwNIEUWS

De groepen 5 hebben deze week gewerkt aan de stoomboot van Sinterklaas. Er zijn veel verschillende kamertjes gemaakt, zoals een gymzaal voor de pieten, slaapkamers, badkamers en vooral veel pakjeskamers.

Groep Venus is gestart met een werkstuk over chocola. Hierbij staan de stappen die nodig zijn om tot een goed werkstuk te komen centraal.

Groep Mars heeft afgelopen vrijdag een dik verdiende verrassing gekregen. Nou ja, een verrassing was het niet, maar zeker wel verdiend. Ze hebben een film gekeken en lekker gegeten. De kinderen schrijven
deze week alvast een kerstkaart, met kerstwensen natuurlijk. Groep 5 Mars is ook bezig met het spelen van een tafelspel, we bekijken tweemaal per week hoeveel tafelsommen in één minuut gemaakt kunnen worden. Groep 4 Mercurius heeft ook een rekenspel gedaan, het heet ‘de dokter en half dove patiënt’. De dokter noemt een getal en de patiënt noemt steeds de helft van het getal. Ook had de dokter te maken met een patiënt die dubbel ziet, hij noemt natuurlijk steeds het dubbele getal. Zo oefenen ze met het halveren en verdubbelen.

De groepen 4 hebben deze week ook een hoop pepernoten gebakken. De andere groepen hebben de hele week mee kunnen genieten van de heerlijke geur van versgebakken pepernoten.

Alle groepen hebben deze week Sinterklaasliedjes ingestudeerd, ze zijn dan ook helemaal klaar om de goedheiligman te verwelkomen! Aanstaande maandag zullen we elkaar de surprises geven, uit ervaring weten wij dat een extra tas voor het meenemen van surprises en cadeaus erg handig kan zijn. Om voor een goed verloop van de start van deze ochtend te kunnen zorgen, is het handig dat ouders kennis nemen van de gang van zaken, verderop in deze Schatbewaarder.

Binnenkort gaat de leerlingenraad van start. Van elke groep 6 zal één leerling zitting nemen. De leerlingenraad bestaat dan uit leerlingen uit groep 6, 7 en 8. De raad zal een aantal keren per jaar onder leiding van juf
Jennifer praten over schoolzaken. Wat gaat goed, wat kan er beter? Welke signalen vangen de leerlingen op van medeleerlingen? Zaken die besproken worden, kunnen leiden tot het doen van voorstellen aan het team. Deze week presenteren de leerlingen die zich kandidaat stellen voor aan hun eigen klas, de klas kiest vervolgens hun beste vertegenwoordiger.

Volgende week dinsdag is het weer deco avond. Dan zullen we de school omtoveren in kerstsferen. We vinden het fijn om dit met zoveel mogelijk ouders te doen, vele handen……Wees welkom!