Uitnodiging ouderforum 24 juni

Op dinsdagavond 24 juni vanaf 19.30 uur organiseren wij een ouderforum waarin de collega's van de Schatkamer samen met u terugblikken op het afgelopen schooljaar en heel kort even vooruit kijken naar komend schooljaar. Daarbij presenteren wij tevens het formatieplan voor komend schooljaar.

Uitnodiging ouderforum 24 juni

​Zoals u wellicht weet, zijn er de afgelopen week veel gesprekken geweest tussen collega’s en ouders over de invulling van ouderforum avonden voor volgend schooljaar. Hier is een nieuw plan uit gekomen en zal deze avond aan u worden gepresenteerd. Ook besteden we tijd aan TSO en blikken we vooruit naar volgend schooljaar. Vanaf 19.30 uur bent u op 24 juni van harte welkom bij ons op school. We starten met een kopje koffie en thee in de hal. Vanaf 19.45 uur starten de presentaties die door diverse collega’s worden gegeven. Rond 21.30 uur ronden wij de avond af. We hopen u allen te zien op 24 juni!


Gevonden Voorwerpen

Het schooljaar zit er bijna op! Voordat we de deuren sluiten voor de zomervakantie leggen we nog 1 keer alle gevonden voorwerpen in de hal. Kijkt u er even bij?

Gevonden Voorwerpen

Mogelijk liggen er kleren,schoenen, tassen of jassen die u al een tijdje mist. Alles wat uiteindelijk overblijft, wordt vrijdag 27 juni naar de kledingbak gebracht of weggegooid. De spullen liggen klaar van dinsdag 24 t/m donderdag 26 juni.


Bovenbouw NIEUWS

Het is maar goed dat we een lang pinksterweekend hebben gehad, want groep 8 moest echt even bijkomen na twee lange filmdagen en een slaapfeestje.

​Maar wat hebben we een hoop lol gehad tijdens het filmen!! Dinsdag hebben we nog besproken wat er allemaal komt kijken bij het maken van een film. Veel kinderen weten nu zeker dat ze echt geen acteur willen worden, want wat duurt het wachten tussen de scenes enorm lang! Omdat de scenes door elkaar werden opgenomen, raakte je af en toe in de war en dachten sommige kinderen dat het verhaal niet meer klopte. Gelukkig hield de regisseur goed in de gaten of alles nog klopte. Hij was heel tevreden over de opnames en is nu druk bezig met de montage. We zijn met zijn allen heel erg benieuwd naar het eindresultaat! We zullen het zien bij de première! De kinderen kunnen voor €5,- ook zelf een dvd met hun eigen eindfilm kopen. Uw kind kan €5,- bij de coach inleveren en dan zorgen wij dat er tijdens het slotgala een exemplaar voor hem/haar klaar ligt.

Veel kinderen uit groep 8 zijn de afgelopen weken kennis gaan maken met hun nieuwe klas op het voortgezet onderwijs. Voor andere kinderen komt deze kennismaking er nog aan. Heel leuk en spannend om al even te zien bij wie je volgend schooljaar in de klas komt op je nieuwe school.

In groep 7 is ook deze week nog gewerkt aan de portfoliomappen. Wat wil ik laten zien en wat ga ik vertellen tijdens mijn portfoliogesprek? Goed om weer even stil te staan bij de groei die je de afgelopen periode hebt gemaakt. Waar ben je heel trots op en wat worden je doelen voor volgende periode in het nieuwe schooljaar?

Volgende week staan er twee toetsen op de agenda. Op maandag hebben de kinderen een toets voor geschiedenis, De Wereld Door of natuur & techniek. Als het goed is heeft uw kind de afgelopen weken geleerd voor één van deze vakken met de uitgedeelde informatieboekjes. Bij de verschillende workshops wereldoriëntatie hebben de kinderen ook opdrachten uitgewerkt die meetellen voor het uiteindelijke toetsresultaat. Bijvoorbeeld voor natuur & techniek hebben ze een molen gemaakt die moest kunnen draaien door bijvoorbeeld windenergie of zonne-energie. Op vrijdag staat er een toets Engels op het rooster. Ook hiervoor heeft uw kind al vier weken geleden twee oefenbladen gehad om zich voor te bereiden op deze toets. Helpt u uw kind dit weekend nog even herinneren dat deze toetsen eraan komen?

Tijdens de avondvierdaagse hebben de kinderen in de prachtige nieuwe shirtjes van De Schatkamer gelopen. Helaas zijn nog niet alle shirtjes ingeleverd. Denkt u eraan om het shirtje aan uw kind mee terug te geven. Alvast bedankt.

Wij wensen u een heel fijn weekend! Het bovenbouwteam


Middenbouw NIEUWS

We startten deze week op dinsdag met een erg warme dag. Ondanks dat hebben we hard gewerkt. Deze week stond namelijk in het teken van het portfolio.

Middenbouw NIEUWS

​De kinderen hebben afgelopen periode veel geleerd en dat is terug te zien in de prachtige portfolio’s. Volgende week zullen de gesprekken plaatsvinden. U kunt dan de portfoliomappen bewonderen. Wij zijn in ieder geval weer erg trots op wat de kinderen allemaal bereikt hebben.

Wat we zeker even willen noemen is hoe kinderen vooruitgaan met lezen. Dit komt voornamelijk door ‘leeskilometers’ te maken. Hier bedoelen we mee dat we zoveel mogelijk lezen. Op school besteden we veel aandacht aan het stillezen. Op de foto ziet u Floor, Benthe, Nikita en Merel tijdens het stillezen. Ook tijdens de vakantie is het erg van belang dat de kinderen veel blijven lezen.

Er is ook nieuws van de schooltuin, die er prachtig bij staat. Er zijn al veel groenten die klaar zijn. De kinderen van de tuin gaan volgende week oogsten. Ook mogen ze daarna koken en zullen ze samen gaan eten. Een leuke afsluiting van al het harde werken in de tuin.

Vorige week is de avondvierdaagse afgerond. Nog niet iedereen heeft het Schatkamer shirtje ingeleverd, wilt u daar nog even aan denken.

Tot slot nog even Nieuws van groep 6. Meester Niels, die in groep 6 stage loopt neemt volgende week afscheid. Maar het goede nieuws is, dat meester Niels volgend jaar ook weer terugkomt. Hij zal bij ons zijn Lio stage gaan doen. In welke groep meester Niels komt, houden we nog even geheim. Over de verder groepsverdeling van het nieuwe schooljaar zullen we u informatie geven, zodra dit mogelijk is.

We wensen u een fijn (voetbal) weekend! Het team van de middenbouw.


Onderbouw NIEUWS: Water, zand en modderpret

Woensdag hebben de kinderen van de onderbouw de hele ochtend buiten gespeeld. De kinderen hebben zich prima vermaakt met bakken water, een mega zandbak en vooral heel veel modder

Onderbouw NIEUWS: Water, zand en modderpret

Er zijn taarten in alle vormen en maten gemaakt, er zijn watergevechten gehouden, er zijn kanalen en slootjes gegraven, maar ook gezellig chillen op het gras behoorde tot mogelijkheden. Het was zo fijn te zien dat de kinderen zich uren konden vermaken met niet veel meer dan water en zand. De ochtend werd afgesloten met een heerlijk picknick op het grasveld. Veel dank aan Ria (Korenbloem catering) en haar team van hulpouders die twee uur in de keuken hebben gestaan. Het zag er fantastisch uit en het smaakte verrukkelijk. Dank jullie wel! Het heerlijke, zonnige weer maakte het plaatje natuurlijk compleet.

Wilt u een impressie van de dag, kijkt u onder tabblad multimedia.

Vorige week hebben veel onderbouwers de avondvierdaagse gelopen. Wat een prestatie! De vermoeidheid was aan het eind van de week wel te merken, maar na een weekendje bijtanken was daar dinsdag niets meer van te merken. Wilt u komende week alstublieft het T-shirtje van de avondvierdaagse meegeven. Nog niet alle shirts zijn binnen.

Deze week stond verder in het teken van de laatste voorbereidingen voor het portfoliogesprek van volgende week. Voor sommige kinderen betekende dit nog werk afmaken, een mooie tekening maken of nog een gesprekje met de coach. De kinderen zullen met trots hun portfolio presenteren. Verheugt u zich daar maar vast op.

De komende twee weken zal ons thema in het teken staan van het WK. De kleuren rood-wit-blauw mogen vervangen of aangevuld worden met oranje, veel oranje! De kinderen mogen meehelpen hun ruimte in voetbalsferen te brengen. Vlaggen, slingers, ballen, het maakt niet uit! U bent uiteraard van harte welkom om een workshop te komen geven over het WK of het Nederlandse elftal.

Vorige week heeft u een brief meegekregen voor de bibliotheekpas. Wilt u het strookje onderaan deze brief komende week inleveren. Zonder pasje kan uw kind geen boeken lenen uit de schoolbibliotheek. We hebben nog niet alle briefjes binnen.

Wij wensen u een zonnig weekend, een gezellige Vaderdag en een spannende start van het WK.


Wie helpt ons in de moestuin?

Wie heeft er tijd om ons te helpen met de moestuin van de school? Het gaat vooral om de drukste periode en als er een van ons op vakantie is. Het is zo leuk om de kinderen een beetje wegwijs te maken met groente verbouwen. Het gaat om een middag in de week. Geïnteresseerd? Op dinsdagmiddag kunt u ons vinden voor de ingang bij de groentetuin om eens te kijken en om informatie te vragen.

Wie helpt ons in de moestuin?

Groente nieuws:

Wat hebben de groenten het moeilijk gehad de laatste weken van veel te koud weer en al die regen en dan weer heel warm. Maar vandaag konden we zien hoe goed deze warmte voor de planten is. Het groeit als kool. We hebben de eerste aardbeien geproefd. En lekker zoet: mmm! Peulen hebben we vanmiddag geoogst en natuurlijk moesten we ook even proberen of ze rauw ook lekker waren en de meeste kinderen vonden ze zo al lekker! Volgende week gaan we koken met de eerste groentes uit de tuin. Dat is toch het leukste je eigen verbouwde groente eten!

Groetjes Henk en Gerrie (opa Henk en oma Gerrie)

Cartoon: Peter van Straten. Van deze zeer toepasselijke tekening gaan de kinderen van de moestuin een prachtige kleurplaat maken. En degene die wint krijgt de prijs die er bij hoort!


Jaarvergadering MR

​Op donderdag 19 juni staat de laatste vergadering van de medezeggenschapsraad op de agenda. Dit is tevens de jaarvergadering, waarin we ons jaarverslag en de financiële verantwoording besteding middelen presenteren. Dit duurt ongeveer een half uur. U bent van harte welkom om dit bij te wonen.

Jaarvergadering MR

Na deze presentatie gaan we over in de gewone MR vergadering. U bent dan natuurlijk ook van harte uitgenodigd om te blijven zitten als toehoorder, maar er is ook gelegenheid om weg te gaan. Onze reguliere MR vergadering bespreekt verder de volgende punten: Formatie, klimaatbeheersing, humanistische vorming, schoolgids, jaarkalender, jaarplan/jaarverslag en passend onderwijs. Deze vergadering start om 19.00 uur in ons schoolgebouw. Meld dit wel even van te voren via ons emailadres mr@obsdeschatkamer.nl We kunnen dan rekening houden met de ruimte en de hoeveelheid koffie en thee.