onderbouwNIEUWS

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan…… nog even en dan is hij weer in het land!

Door: Jolanda van der Duim

onderbouwNIEUWS

Althans….als alles goed gaat natuurlijk, want zoals u weet…het stormt nogal op zee. Dit hebben we met alle kinderen op het digibord gezien tijdens het Sinterklaasjournaal! Zelfs bij ons op het plein zijn de overboord geslagen cadeautjes gevonden! Vrijdag hebben de juffen samen met de kinderen de pakjes in een schoen gedaan. Nu maar hopen dat deze meegenomen worden!

Deze week is er in de groepen 1-2 gewerkt vanuit een eigen thema. De kinderen hebben gewerkt met Dino’s, over de boerderij, over katten en voetbal! Grote betrokkenheid.

Verder is er ook nog gewerkt over het thema herfst.
Heeft u het al gezien? De groepen 3 hebben een supermarkt! Vanaf vrijdag mag daar in gespeeld worden. Er is een kassa, er zijn prijsje, de kinderen kunnen er boodschappen wegen en met geld betalen! Super leerzaam en vooral heel leuk!
Deze week kregen de kleuters voor het eerst gym van stagiaires van Landstede. Dit ging erg goed en de kinderen vonden de activiteiten erg leuk! Vooral ‘vos kom uit je hol’ en ‘muizenpakkertje’ vonden de kinderen geweldig. Een slapende vos voorzichtig wakker maken en dan proberen niet getikt te worden. Als muisje proberen weg te rennen voor de kat zodat je muizenstaartje niet afgepakt wordt. Vanaf nu zullen de kinderen iedere woensdag gym krijgen van deze stagiaires. Op de dinsdag geven de leerkrachten zelf gymles.

Volgende week maandag beginnen we met een nieuwe ronde cultuur workshops in de groepen 1 t/m 4. De kinderen mogen kiezen uit diverse workshops gegeven door leerkrachten en cultuuraanbieders. De aanbieders geven ditmaal ‘Musical zingen’ en ‘Upcycling’, dit laatste gaat om afval, je kan het weggooien, maar je kan er ook een mooi kunstwerk mee maken! Voor deze lessenserie hebben we nog steeds plastic afval nodig. Dit kunt u inleveren bij de coach van uw kind.

Vanaf volgende week gaan we de Parro-app gebruiken om u van informatie uit de groepen te voorzien. Dit was ons laatste bericht vanuit de onderbouw via deze weg. Meer over Parro leest u in deze Schatbewaarder.

Fijn weekend!
Groetjes het onderbouw team.