onderbouwNIEUWS

Er is deze week verder gewerkt aan het thema herfst. Er werd gesproken over wat er buiten veranderd nu het herfst is, over herfstdieren en wat zij doen om zich voor te bereiden op de winter, over spinnen en andere herfstdiertjes.

Door: Carlijn Kock

onderbouwNIEUWS

Maar natuurlijk is er ook volop gespeeld en gewerkt met echte herfstmaterialen, zoals kastanjes, eikeltjes, dennenappels, beukennootjes en herfstbladeren. De kinderen mogen zelf ook herfstpulletjes meenemen naar school om de lokalen de komende paar weken nog even gezellig te maken. Christopher nam lege kleine flesjes mee van het restaurant van zijn papa en mama. Deze zijn gevuld met kruiden. Nu kunnen de kinderen proberen te raden welke geur zij ruiken!

In groep 3-4 zijn er workshops gegeven. Over paddenstoelen, ridders en monniken, voedsel en verkeer. Daar lieten de kinderen een erg hoge betrokkenheid zien! Iedereen was erg enthousiast, zowel leerkrachten als leerlingen. Ook heeft groep 3 kern 3 van Veilig Leren Lezen al uit!

Ook in de groepen 1 en 2 worden veel workshops gegeven. Van muziek, tot tekenen, yoga, gym en drama. Er worden herfstwoorden bedacht bij de letter van de week, de kinderen maken eigen woordproducties bij de nieuwe letter en proberen deze zelf op te schrijven. Met eikels, kastanjes en dennenappels worden telactiviteiten gedaan. In de bouwhoek wordt met kapla echte spinnen gebouwd. Er worden veel herfstige knutselwerkjes gemaakt, filmpjes gekeken over herfstdiertjes en vooral ook lekker in de modder gespeeld. Owen ontdekte dat je eerst heel hard moet pompen bij de waterpomp om ervoor te zorgen dat er genoeg water uitkomt om snel je eigen laarzen schoon te kunnen maken! Ook worden er allerlei heerlijke gerechten gemaakt in het herfstrestaurant, van hazelnoten taart tot eikeltjesijs. Allerlei soorten herfstliedjes zijn aangeleerd. Dus vraag uw kind is, misschien kunnen zij de liedjes thuis laten horen! En steeds werd het een klein beetje kouder. De eerste keren nachtvorst hebben we gehad. Dus deze week werden er weer wat meer handschoenen tevoorschijn getoverd. Onze tip; zet de naam van uw kind in de labeltjes.

Aankomende week zal er een nieuwe ronde met talentworkshops starten op de maandagen. Daarnaast zal er donderdag 16 november een ouderavond zijn over Parnassys en een nieuwe app die we gaan gebruiken. Meer informatie over deze avond is te vinden onder een apart kopje bij nieuws. We ontvangen u daar graag!

Wij wensen u allen een prettig weekend toe!