onderbouwNIEUWS

Na een welverdiende herfstvakantie, zijn we weer uitgerust gestart aan een nieuwe schoolperiode. Een gezellige periode met feesten, zoals Sinterklaas en kerst, maar eerst werken we aan het thema herfst. Alle griezels, monsters en spoken zijn gelukkig weer de school uit, kunnen we weer rustig slapen.

Door: Loes Prikken

onderbouwNIEUWS

In de verschillende ruimtes is de herfst nu echt goed te zien. Er is een herfstrestaurant, woorden over de herfst worden na gestempeld, er wordt geteld met kastanjes en er zijn mooie herfsttafels en werkjes te zien. Ook buiten begint het steeds frisser te worden, maar binnen is het lekker warm en nu lopen ook steeds meer kinderen op lekker warme sloffen. De school is daardoor nu ook een flink stuk schoner dan voorheen!

De kinderen uit groep 3 zijn deze week gestart met kern 3 van Veilig Leren Lezen en met blok 3 van Wizwijs. We hebben de woorden doos en poes geleerd. En bij rekenen leren we bussommen: “Er zitten 3 kinderen in de bus, de bus stopt bij de bushalte en daarna zitten er ineens 5 kinderen in de bus. ”Wat is er gebeurd? Er zijn er 2 bij gekomen! Dat schrijven we als +2’‘

Groep 3 en 4 zijn dinsdag gestart met de nieuwe workshops van Wereldoriëntatie. De kinderen konden kiezen uit: Voeding, Ridders, Paddenstoelen of Verkeer. Op de foto is te zien hoe er paddenstoelen worden gemaakt van klei.

Naast onze school is het station steeds beter zichtbaar. Deze week werd er een weg gemaakt achter de bult. Dat werd gedaan door een asfalteer-machine en een klein autootje met hele grote platte wielen. Met grote ogen werd er gekeken, maar het stonk ook wel een beetje!

Wij wensen u een fijn weekend!

Het onderbouwteam