onderbouwNIEUWS

De kinderboekenweek komt er aan, met als thema ‘Gruwelijk eng!’

Door: Jolanda van der Duim

onderbouwNIEUWS

Volgende week woensdag 4 oktober openen we de kinderboekenweek op het plein! Wees op tijd op het plein om het te zien en te ervaren! Er zijn alweer vier weken om en wat hebben de kinderen veel geleerd!

In de groepen 3 zijn de eerste werkboekjes van Veilig Leren Lezen en rekenen uit! Ze kennen de eerste woorden! Ik, maan, roos, vis, sok, en pen ze kunnen met de letters van deze woorden weer andere woorden maken! Een aantal kinderen uit groep 2 sluiten bij de lees workshop van groep 3 aan, met grote ogen en rode wangen van betrokkenheid doen ze mee!

Tijdens de maandag- en dinsdagmiddag wordt er groepsdoorbroken gewerkt. Op de maandag gaan de groepen 1 t/m 4 door elkaar en kiezen hun eigen workshop uit. We hebben die maandag naast onze eigen workshops ook twee cultuur aanbieders op school, er is een mevrouw die percussie geeft met djembe’s, congo’s en bongo’s, zij leert de kinderen verschillende ritmes. Een andere cultuur aanbieder geeft techniek, zij leert de kinderen tekenen met een 3D pen! Wat een mooie ervaring om te ontdekken wat je allemaal met zo’n pen kan doen. Op deze middag zijn er ook twee pedagogisch werkers van Doomijn bij ons in de onderbouw. Zij ondersteunen bij de workshops, maar willen ook zelf workshops gaan geven. Naast techniek en muziek, wordt er ook yoga, tekenen, sport en dans gegeven.

Op de dinsdagmiddag wordt er door de groepen 1-2 groepsdoorbroken gewerkt. De kinderen mogen kiezen tussen tekenen, muziek en koken. De groepen 3 en 4 mogen kiezen tussen; spinnen, engels, prehistorie en het heelal. Zie ook de posters in de groepen.

Afgelopen donderdag en vrijdag hadden de leerkrachten twee studiedagen, waarin we tijd hadden om onderwijsinhoudelijk in te gaan op de groepen. Er zijn plannen geschreven en afspraken gemaakt tussen de parallel groepen. Het waren twee zinvolle dagen!

Fijn weekend!

De onderbouw.