rss rss

onderbouwNIEUWS

Deze week liet de zon zich weer vaak zien! Daar hebben we dan ook dankbaar gebruik van gemaakt door zoveel mogelijk lekker naar buiten te gaan. De groepsdoorbroken workshops zijn inmiddels afgerond en dus waren er extra veel buiten-speel momenten.


Door: Carlijn Kock

 

onderbouwNIEUWS

De kinderen zijn na de modderdag heel fanatiek gebleven met het maken van tunnels, kastelen en taarten. Deze tunnels worden met volle betrokkenheid gegraven. Op de foto zie je een aantal kinderen in actie. Al lijkt het misschien of ze plat in het zand liggen, niets is minder waar. Met hun handen graven zij diepe ondergrondse gangen die uiteindelijk bij elkaar uitkomen en euforische kreten als gevolg kunnen hebben zodra zij een andere (ondergrondse) hand voelen! Ook wordt er heerlijk gespeeld met kussens en kleden. Gezellig hutten bouwen of zonnebaden. De boterboontjes zijn goed gegroeid in de moestuin. Deze zijn door kinderen geplukt en in kleine stukjes gesneden. Juf Helma heeft ze gekookt en alle kinderen laten proeven. Ze smaakten heerlijk!
Ook hadden we deze week weer een geweldige gymles van meester Youp. Er werd geoefend met blokken mikken. Het ene team probeerde de blokken van het andere team om te werpen. De kinderen merkten hoe belangrijk het is om je blokjes te verdedigen, maar juist ook hoe belangrijk het is om bij je blokje weg te durven lopen zodat je goed kunt mikken op een blok van de tegenpartij. Er werd heel fanatiek gespeeld! Een van de andere favoriete activiteiten was de grote klim mat, schuin omhoog tegen het klimrek. En dan proberen met het touw omhoog te klimmen en weer terug naar beneden. Het is iedereen gelukt! Tijdens volgende gymles is deze activiteit herhaald in een geweldig mooi parcours waar de kinderen allerlei activiteiten tegenkwamen. Balanceren, koprollen, door hoepels heen, onder de grote mat door, klimmen langs het klimrek, trampoline springen. Dit vonden de kinderen uiteraard geweldig! Volgende week zullen we afscheid nemen van meester Youp. Ook van andere stagiaires wordt de komende tijd afscheid genomen. Wat hebben we veel aan al hun hulp gehad!
De kunstmarkt en veiling was een groot succes! Alle groepen zijn creatief bezig geweest. Deze creaties werden door de hele onderbouw uitgestald. Wat zag dat er prachtig uit! Toen ouders binnen kwamen was het een drukte van jewelste. Wat ging de verkoop goed! In de meeste onderbouwgroepen is bijna alles uitverkocht. De aansluitende veiling was ook zeer succesvol. Door de veilingmeesters werden alle schilderijen aangekondigd. Ze zijn allen voor mooie bedragen verkocht, sommigen zelfs voor meer dan €60,- Dat hadden we nooit durven hopen. We willen u allen danken voor uw bijdrage! En voor wie het gelukt is een schilderij te bemachtigen, geniet ervan! De totale opbrengst zal binnenkort bekend gemaakt worden.
De kinderen van groep 2 en 3 hebben deze week mogen wennen in hun nieuwe leerjaar. De kinderen van groep 2 hebben meegedraaid bij groep 3 en mochten een echte lees/schrijf of rekenles doen. Wat vonden ze dit interessant en wat werd er al veel lol gemaakt! De kinderen van groep 3 hebben mogen wennen in groep 4. Best even spannend om echt met de trap naar boven te gaan, maar ze hebben het fijn en leuk gehad!
Vrijdag was het Schat aan Talentenfeest van de Berg van Smaragd samen met groep 5. Zij hebben een wereldreis gemaakt en zijn gestart in Azië. Hier hebben kinderen een vechtdans gedaan en een aantal hebben hun specialisme geshowd. Daarna zijn ze naar Europa gegaan. Daar zagen we getalenteerde voetballers en mooie flamingodansers. Ten slotte kwamen we aan in Afrika en hebben we het lied ‘de grote banaan uit Afrika’ gezongen onder begeleiding van kinderen met een boomwhacker. Het geheel werd aan elkaar gepraat door drie geweldige reisleiders. Het was een daverend succes!
De komende twee weken zullen alle laatste afrondingen gedaan worden in de groepen. We gaan verder met laatjes uitzoeken, schoonmaken en opruimen. Uw hulp is van harte welkom!
De foto’s van de modderdag zijn inmiddels te vinden onder het kopje multimedia op de website. Leuk om even een kijkje te nemen!
We wensen jullie een heerlijk zonnig weekend toe!