onderbouwNIEUWS

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het eindelijk zover. De Sint komt. De spanning stijgt, de liedjes zitten er goed in en de verlanglijstjes zijn klaar.

onderbouwNIEUWS

We hebben deze week de laatste workshopronde gehouden en er is weer naar hartenlust gespeeld, gewerkt, geschilderd, gezongen, en natuurlijk konden de liefhebbers weer als een piet in het speellokaal klimmen, klauteren, pakjes gooien en balanceren. Dit resulteerde in gediplomeerde pietjes. We zijn ook erg blij en trots dat er ouders bijgedragen hebben aan het workshopaanbod. Zo zijn er pepernotenbakworkshops, een dans- en zangworkshop en een cakejesbakworkshop gegeven. En dat ze heerlijk hebben gesmaakt bleek wel in het sinterklaasjournaal waar lege cakevormpjes getoond werden. De week begon maandag al prima met een leuk cadeautje in de schoen. Er is enthousiast op gereageerd door de kinderen, maar helaas heeft de piet ook dit jaar weer op verschillende plekken in de school troep achtergelaten. Volgens de kinderen moet dat de rommelpiet zijn geweest. De Sinterklaasbus is zeker weten langs geweest, want er is een vlaggetje van de slinger op het plein gevonden. Daar waren de kinderen wel van onder de indruk.

Volgens de geruchten lijkt het er op dat Sinterklaas maandag met de luchtballon aankomt. Nou dat heeft wel tot de nodige denkrimpels gezorgd. In de groepen is gesproken de landingsplaats, want ja een luchtballon wordt toch door de wind gestuurd en op een schoolplein landen met al die bomen, struiken en een watertuin, klinkt heel spannend en eigenlijk niet mogelijk. Er is al geopperd om Sinterklaas en zijn pieten met een parachute uit de mand te laten springen. Een tegenargument is dat Sinterklaas wel heel erg oud is en dan van alles kan breken. In ieder geval is besloten het grasveldje voor de school te gaan gebruiken als plek voor de landing van de luchtballon. Als dat maar goed gaat………………………

In deze schatbewaarder vindt u de nodige informatie over maandag, toch even in vogelvlucht:
De kinderen komen gewoon om 8.20 in de klas. De jas kan aangelaten worden. Wilt u de aankomst bijwonen dan kunt u buiten wachten bij het veld, graag op de stoep. De leerkracht komt met de groep om 8.30 naar buiten en gaat naar het grasveld. De kinderen blijven bij de leerkracht. Als alle kinderen er zijn en in de kring staan, ook de midden- en bovenbouwkinderen, kunt u aansluiten. Na de aankomst van Sint gaan de kinderen naar de groep en volgen daar hun eigen Sinterklaasprogramma. De dag duurt gewoon tot 14.45 uur.

Na maandag is op school Sint echt uitgezwaaid, we starten direct met thema kerst. Om de hal in kerstsfeer te brengen kunnen wij uw hulp heel goed gebruiken. Hoe meer handen die helpen, hoe mooier we de hal kunnen omtoveren tot een sfeervol geheel. Behalve dat, is het ook nog eens erg gezellig om met andere ouders en teamleden in een ontspannen sfeer iets te creëren. Twee linkerhanden, twee rechterhanden…….het maakt niet uit. Voor iedereen is er iets te doen. De deco avond is op dinsdagavond 6 december om 19.00 uur. We zien u graag!

Dan sluiten we af met een felicitatie en een hulde aan juf Helma. Ze is dinsdag 60 jaar geworden. Elke dag staat ze er weer, misschien een beetje strammer maar nog steeds die lieve, spontane, beweegknappe juf die het nooit verleerd is om zich in te leven in het denken en doen van de kleuter en daarom de kleuter echt kleuter kan laten zijn. Dank aan de ouders die haar op deze bijzondere dag in het zonnetje hebben gezet.

Rest ons nog u allen een ontzettend fijn en mooi weekend te wensen, al dan niet met een vervroegd Sinterklaasbezoek. Tot maandag.