Midwinterfeest

In je mooiste kleren 's avonds in het donker naar school. Zelf je eten kiezen van een goedgevuld buffet. Eten bij kaarslicht. Dit klinkt als het Midwinterdiner. Het diner dat één van de jaarlijkse hoogtepunten is voor alle kinderen, leerkrachten en ouders van de Schatkamer. Op 20 december vieren we ons jaarlijkse midwinterdiner van 17.30 uur tot 18.30 uur.

Door: Jennifer de Wit

Midwinterfeest

Per parallelgroep (bijv. beide groepen 4) zal er gezamenlijk genoten worden van een uniek kerstmenu. Het is ook dit jaar de bedoeling dat het menu gezamenlijk tot stand komt. Ieder kind neemt ’s avonds een gerecht mee voor maximaal 6 personen. Tips en inschrijflijsten kunt u vanaf volgende week vinden bij uw kind in de groep. Natuurlijk mag u ook zelf een gerecht bedenken.

U kunt vanaf 17.20 uur tot 17.30 uur het gerecht samen met uw kind/kinderen brengen naar de desbetreffende groep.

De ouders die hun kinderen naar de groep hebben gebracht, kunnen in het oudercafé genieten van een lekker kopje eigen gemaakte soep en brood voor 3 euro per persoon. Aansluitend kunt u uw kind vanaf 18.30 uur weer ophalen uit de groep.

Om het buffet in goede banen te leiden, hebben wij per parallelgroep ouders nodig. Het is de bedoeling dat deze ouders ’s avonds de gerechten in ontvangst nemen en deze plaatsen op de buffettafel, helpen bij het drinken inschenken en eventueel bij de jongste kinderen helpen met het eten opscheppen. Na afloop van het buffet helpen wij elkaar met het opruimen van de groep(en), zodat de kinderen de volgende dag weer in een schoon lokaal komen.

Om de tafels feestelijk te kunnen dekken, vragen wij de kinderen om een tas met een bord, beker en bestek (voorzien van naam) mee te nemen naar school op donderdagochtend.

Wilt u helpen bij het buffet? Dan kunt u zich aanmelden via de mail: acdeschatkamer@gmail.com. Graag hierin vermelden bij welke groep u wilt staan, naam leerkracht en de naam van uw kind.

Groepen die samen zullen dineren:
Parelmoerpaleis/Tinkeltuin (6 buffetouders)
Fluweelvijver/Parelzee (5 buffetouders)
Berg van Smaragd/Mineralendorp (6 buffetouders)
Saturnus/Pluto (4 buffetouders)
Mercurius/Jupiter (5 buffetouders)