middenbouwNIEUWS

Deze week stond in het teken van beloningen en verassingen verdienen, nieuwe workshops en ook al een beetje van Sinterklaas.

Door: Louise van de Worp

middenbouwNIEUWS

In veel groepen wordt iedere dag naar het Sinterklaasjournaal gekeken. Afgelopen woensdag hebben alle kinderen hun lootje meegekregen naar huis om in te vullen. We verwachten dit lootje maandag weer terug, zodat we dan lootjes kunnen trekken.

Groep 4 Pluto heeft genoeg knikkers verdiend, ze komen al tot de eerste rand! Dit betekent dat de groep een beloning mag kiezen.

Groep 5 Mars heeft bingo op het honderdveld gescoord, dat betekent dat ze al vaak de klassendoelen gehaald hebben en nu een verassing krijgen. Mars heeft een spellingquiz gedaan op het digibord, binnenkort volgt er een rekenquiz. Het was deze week echt de laatste week van het thema Egypte. Er was erg veel betrokkenheid te zien binnen dit thema.

Deze week ging Nieuwsbegrip over de aardplaten die tegen elkaar aanduwen en het ontstaan van een aardbeving. In groep 5 Venus hebben de kinderen een leuk groepsgesprek hierover gehad. De groep laat veel betrokkenheid zien tijdens deze gesprekken. Ze hebben het ook gehad over de helikopter. Wat gebeurt er eigenlijk als de stroom uitvalt? Hoe afhankelijk zijn we eigenlijk?

De groepen 5, 7 en 8 zijn deze week gestart met de nieuwe workshopronde. De groepen 6 zijn deze week gestart met de workshops voor de kerstmusical. Er zijn kinderen die in het koor de liedjes oefenen, kinderen die het decor ontwerpen en maken en kinderen die de eerste theaterworkshop hebben bijgewoond. Tijdens deze theaterworkshop hebben de kinderen geleerd om emotie te laten zien tijdens het spelen van een rol. Dit hebben ze gedaan door verschillende theaterspelletjes.

Voor nu is dit de laatste Schatbewaarder vanuit de middenbouw. Vanaf volgende week kunt u het nieuws uit de klas van uw kind volgen via Parro. Voor meer informatie over deze app kunt u ‘De Schatkamer gaat digitaal’ lezen in de Schatbewaarder.