middenbouwNIEUWS

Een week van hard werken, oefenen, spelen en leren zit er weer op.

Door: Louise van de Worp

De groepen 4 zijn begonnen met nieuwe spellingscategorieën: de drietekenklank, meisjes ei, de bankletter en de eind -d of -t. Door middel van verschillende werkvormen en natuurlijk het dictee worden deze categorieën dagelijks geoefend. Ook zijn de groepen 4, samen met de groepen 3, begonnen met een nieuwe workshopronde. Bij de workshops kunnen de kinderen kiezen uit: wat is de schijf van vijf, hoe en waarom ze in de middeleeuwen kastelen bouwden, betekenissen van verschillende verkeersborden en hoe zit een paddenstoel in elkaar.

In groep 5 Venus zijn de kinderen druk bezig met het oefenen in klokkijken. Vooral de minuten worden geoefend: 5 over, 10 voor, enz. Bij spelling worden de tweelingletter en letterdief geoefend. Binnenkort wordt er gekeken wie de keersommen t/m 5 al beheerst.

Groep 5 Mars stond deze week in het teken van herhaling en het spelenderwijs oefenen van de keersommen. Het oefenen van spelling d.m.v. quizzen gaat erg goed, super! Bij het thema Egypte blijven de kinderen maar met nieuwe ideeën komen zoals het maken van een sfinx van lego.

De leerlingen van de groepen 6 zijn al druk bezig met het oefenen voor de kerstmusical. Aanstaande maandag worden er audities gehouden voor de verschillende rollen. Ook zijn er al kinderen bezig met het bedenken van het decor. Hiervoor zijn dozen nodig van fietsen. Een groepje kinderen heeft een telefoongesprek voorbereid om de fietsenmaker te vragen of hij dozen kan leveren.

Volgende week beginnen ook in de bovenbouw nieuwe workshops. De kinderen kunnen kiezen uit; handlettering, programmeren, percussie, deco, helpen bij de kinderopvang, druktechnieken en judo. Omdat de groepen 6 druk aan het oefenen zijn voor de kerstmusical zullen zij deze ronde niet meedoen met deze workshops.

Daarnaast zal er donderdag 16 november een ouderavond zijn over Parnassys en een nieuwe app die we gaan gebruiken. Meer informatie over deze avond is te vinden onder een apart kopje bij nieuws. We ontvangen u daar graag!

Het middenbouw team wenst u een heel fijn weekend.