middenbouwNIEUWS

Deze week stond in het teken van het schoolreisje.

Door: Carolien Beeloo

middenbouwNIEUWS

Dinsdag was het dan eindelijk zover. Om 9.00 uur vertrokken we met de bus richting Arnhem om een bezoek te brengen aan de dierentuin Burgers Zoo.

Wat een gezelligheid in de bus, er werd veel gekletst, gelachen, gezongen, snoepjes geruild en voor we het wisten waren we er al.

Rond 10.00 uur gingen we met zijn allen het park in. Wat hebben we deze dag veel mooie dieren gezien. Bij de gorilla’s ontdekten een aantal kinderen dat er een wel erg dik was en de conclusie werd meteen getrokken: ‘Dat moet een vrouwtje zijn, want die heeft vast een baby in de buik!’ Verwondering was er bij het aquarium waar je onder door kon lopen. En ook de vlindertuin vonden de kinderen geweldig, het is natuurlijk ook bijzonder als er ineens zo’n prachtige grote vlinder op je jas of arm komt zitten. We hebben hier ook wel geleerd dat we ze niet mogen aanraken, omdat ze anders kunnen beschadigen.

Naast al die dieren was er ook een speeltuin waar we heerlijk gespeeld hebben. Om 16.00 uur werd het toch weer tijd om naar huis te gaan. Waar we verwachten om rond 17.00 weer op school te zijn, verliep dit anders. We kwamen met de bus in een lange file te staan en liepen hierdoor flink wat vertraging op. Ondanks dat werd er in de bus nog steeds lekker gekletst, gelachen en de snoepjes waren inmiddels op. Gelukkig waren de ouders ingelicht dat we later aankwamen en werden we rond 17.50 uur toch nog opgewacht.

Het was een geslaagde dag!

Volgende week hebben we weer iets leuks op het programma staan. We zullen dan starten met de talentenmiddagen. Voor groep 5 t/m 8 zal dit op dinsdagmiddag plaatsvinden. En voor groep 1 t/m 4 op de maandagmiddag. De kinderen kunnen deelnemen aan verschillende workshops, zoals: dans, gymnastiek, speellab, boetseren, schilderen, muziek, percussie, programmeren en computergames maken, yoga. Kinderen kunnen een eigen keus maken wat ze graag willen doen. Wij hebben er in ieder geval zin in!

Volgende week hebben we een korte week. Donderdag en vrijdag zijn studiedagen en zijn de kinderen vrij.

Maandag 9, dinsdag 10 en woensdag 11 oktober zal de schoolfotograaf weer alle kinderen van De Schatkamer op de foto zetten. Ook dit jaar zullen de foto’s gemaakt worden door Angela Stouten van Sgoolfotografie.nl. Kijkt u even verderop in de Schatbewaarder wanneer uw kind aan de beurt is? Alle informatie is te vinden onder het kopje ‘Schoolfotograaf’.

We wensen u voor nu een fijn weekend!