middenbouwNIEUWS

Deze week een keer een andere schatbewaarder dan u van ons gewend bent. De groepen zes hebben afgelopen vrijdag een bijzondere ochtend gehad. Hierover hebben zij een verslag geschreven. Het verslag van Sem, Ciwan, Caitlin, Sophie, Asya en Arda kunt u hieronder lezen.

Door: Jacqueline Schepers

middenbouwNIEUWS

Toen we op school kwamen was er een man en een vrouw. Die kwamen ons uitleggen waarom en hoe ze het spoor gingen maken. Daarna toen ze klaar waren met vertellen mochten we naar buiten maar niet zomaar naar buiten. We kregen hesjes en toen moesten we naar het Anker lopen. Daar stonden drie BAM-vrachtwagens op ons te wachten. De mannen van de vrachtwagens gingen ons uitleggen over veiligheid. Ze legden ons uit over de dode hoek. De dode hoek is erg gevaarlijk, dat is de plek waar de vrachtwagenchauffeur je niet kan zien. Je kan het minder gevaarlijk maken wanneer je oogcontact maakt of met een handje zwaait dat is ook een soort oogcontact. We mochten ook in de BAM-vrachtwagens zitten en kijken waar de dode hoeken lagen. We mochten een voor een in de vrachtwagen. We moesten een soort toets doen over de dode hoeken en over veiligheid. En toen zagen we de andere groep aankomen. Dus gingen we naar school. Toen we op school waren gingen we de toets nakijken en toen kregen we allemaal twee lichtjes voor op je fiets. We kregen die omdat iedereen de toets goed had gemaakt. En daarna ging de mevrouw weer weg. Groeten van Sem en Ciwan.

Toen we op school kwamen was er een meneer en hij ging een presentatie geven over het station bij de Schatkamer. Na de uitleg kregen we hesjes en toen gingen we naar het Anker. Daar waren 2 meneren en hun gaven ons uitleg en toen gingen we groepjes maken en mocht iedereen in een vrachtwagen en die waren van BAM.
Op de parkeerplaats kregen we allemaal opdrachten die we met de vrachtwagens moesten doen, iemand moest in de vrachtwagen en dan gingen we kijken of we de chauffeur konden zien. Op school gingen we kijken of we de vragen goed hadden beantwoord. En als je de toets had gehaald kreeg je een fietslampje maar ook als je het niet had gehaald kreeg je een fietslampje. De dode hoek is een hoek waar je de chauffeur niet kan zien en dat is best gevaarlijk. We hebben heel veel geleerd over vrachtwagens en de dode hoek, als je achter het stuur zit dan zie je heel veel knopjes en sleutels en op heel veel plekken waren knopjes buiten de vrachtwagen om alles te stoppen. En aan de voorkant van de vrachtwagen waren treinwielen. Als je achter de bus staat moet je 25 grote stappen zetten naar achter en dan kan de chauffeur je zien. We mochten ook in de cabine zitten en dat was super leuk. Groeten van Asya en Arda.

De groepen 6 hebben een presentatie gekregen van een meneer die werkte bij de BAM over de bouw van het station van Stadshagen. Toen de presentatie voorbij was hebben we oranje hesjes gekregen en liepen we naar het Anker. Daar kregen we nog meer uitleg over dode hoeken en over vrachtwagens en natuurlijk over de veiligheid. Toen kregen we opdrachten zoals: of de chauffeur je kan zien als je op een bepaalde positie staat en of je dan bij een dode hoek staat en wat je dan zou moeten doen. Toen we terugliepen was het een gezellige terugweg. Toen we weer op school kwamen gingen we de vragen nakijken na afloop kregen we fietslampjes in de kleuren rood en wit maar de buitenkant was groen en wit. Groeten van Caitlin en Sophie.