rss rss

Lekkers uit de moestuin

De zaadjes voor de Vlindertuin breken nu door. We kijken met de kinderen hoe goed het groeit. De kinderen die hebben meegeholpen op de tuinzaterdag zijn enorm geïnteresseerd.


Door: Jan Jaap Kroeze

 

Lekkers uit de moestuin

De bollen zijn nu uitgebloeid en de vlinders komen in de vlindertuin al bijna om de hoek kijken. De vlinderstruiken doen het goed na het snoeien.

Ook in de moestuin gaat het goed. Airi, de moeder van Samantha uit groep drie en Femke, de moeder van Jelte uit groep twee hebben geoogst en gekookt met de heerlijke spinazie uit de moestuin.

Volgende week kan de rabarber al in de pan. In de tuin staan courgetteplanten die door Fedde uit groep twee zijn gepoot. Verder staat er nu snijbiet, raapstelen, bieten, worteltjes, aardappelen, uien en nog veel meer lekkers. Wilt u een keer komen koken met een paar kinderen? Laat het weten aan w.vanveen@ooz.nl

De moestuinouders Airi en Majella zijn er nu al lekker druk mee.

Soms leren kinderen hun smaak te ontwikkelen op school. Wanneer ze hebben meegeholpen en een hapje proeven vinden ze opeens spinazie lekker. Onze moestuin en tuin zijn een enorme aanwinst en laten we daar veel gebruik van maken.