Centrale eindtoets

Komende week zullen de toppers van groep 8 zich buigen over de Centrale Eindtoets (voorheen de Eind CITO).

Centrale eindtoets

Met deze toets wordt de opbrengst van de leerresultaten van de kinderen over de afgelopen 8 schooljaren vergeleken met die van hun leeftijdsgenootjes in Nederland. Dit jaar wordt de toets voor het eerst op de Chromebook gemaakt en is de toets daardoor ook adaptief! Dit houdt in dat de toets zich in moeilijkheidsgraad aanpast naar mate de leerling meer of minder goede antwoorden geeft. De kinderen hebben in de groep veel gesproken over welke positieve gedachtes hen kunnen helpen de toets te maken en dat je op een toets kunt laten zien wat je al beheerst en waar je hulp bij nodig hebt. Wij wensen de leerlingen veel succes!