bovenbouwNIEUWS

Ook deze week stond in het teken van de portfolio’s. We hebben hierbij verder gewerkt aan de reflecties waar we vorige week mee begonnen zijn. Daarnaast hebben we materiaal voor in het portfolio verzameld. Denk hierbij aan tekeningen, maar ook aan een lastige reken- of spellingsles.

Door: Robin Groot

Daarnaast zijn we gestart met het nieuwe thema: Ontdekkers & Hervormers en de Verenigde Staten. Bij het introduceren van het thema hebben we verkend welke kennisvragen we zullen behandelen dit thema en uit welke workshops kinderen kunnen kiezen. Bij geschiedenis kunnen kinderen weer werken aan verschillende opdrachten, denk aan het maken van een wereldbol en het uitstippelen van de ontdekkingsreis van Columbus of het maken van een liedboek met zeemansliederen. Bij aardrijkskunde gaan kinderen een spel maken. Binnen verschillende intelligenties kiezen kinderen een (deel)onderwerp waarop zij hun vraag laten aansluiten. Vervolgens gaan zij op onderzoek uit en maken zij een vragenkaart (met antwoord) voor bij het spel. Ook zijn we deze week gestart met een nieuwe thema voor Engels: bedtime stories. We hebben samen verschillende comics (strips) gelezen. Komende week werken kinderen in tweetallen aan een eigen stripverhaal.

Eerder hebben we u erop gewezen dat kinderen rekenen kunnen oefenen via de website of app van rekentuin. Wij willen u daarnaast wijzen op de website www.wrts.nl/bovenbouwschatkamer. Via deze link kunnen kinderen, nadat zij een account aanmaken, oefenen met de spellingscategorieën. Naast het oefenen van spelling biedt wrts de mogelijkheid om eigen lijsten in te voeren, bijvoorbeeld voor Engels of voor rekenen.

Maandag 20 november zullen we in de stamgroep lootjes trekken. Zoals ieder jaar vieren we Sinterklaas met surprises en gedichten. Ook zullen we maandag met de bovenbouw een bezoek brengen aan de Thorbecke Scholengemeenschap aan de Dokter van Heesweg. Het programma van de Thorbecke SG is om 15:15 uur afgelopen. Daarna fietsen we gezamenlijk terug naar school. We verwachten rond 16:00 uur op school te zijn. Om die reden worden portfoliogesprekken die dag pas vanaf dit tijdstip gevoerd. Dinsdag 21 november is decoavond met het thema Sinterklaas.

Wensen we iedereen een heel fijn weekend!