bovenbouwNIEUWS

En alweer een week voorbij! Wat zijn we lekker aan het werk in de bovenbouw!

Door: Robin Groot

Deze week zijn we gestart met het voorbereiden op de komende portfoliogesprekken. Dit betekent dat alle leerlingen reflecteren op wat ze afgelopen periode gedaan en geleerd hebben. Er worden stukjes geschreven voor ieder vak op de coachkaart door zowel de leerlingen als de coaches. Ook gaan leerlingen deze en volgende week bekijken wat zij dan willen laten zien in hun portfolio. Misschien een mooie tekst, een stuk uit een favoriet leesboek of een bladzijde uit het rekenboek waar ze trots op zijn.

Naast deze Schatbewaarder is ook de mail vanuit Parnassys een medium dat wij inzetten om u te informeren. Zo zijn afgelopen week bijvoorbeeld de roosters voor de komende portfoliogesprekken verstuurd. We krijgen regelmatig het bericht dat mail niet ontvangen is. Heeft u nou niks ontvangen dan is het misschien handig om even uw spambox te controleren en/of even naar de coach van uw kind te gaan zodat het mailadres in Parnassys nogmaals gecontroleerd kan worden.

Deze week zijn we druk met de afronding van het thema Middeleeuwen en Nederland en volgende week zullen we starten met het nieuwe thema; Ontdekkers & Hervormers en de Verenigde Staten. Ook starten we komende week met een nieuw thema voor Engels: bedtime stories.

Over ruim een week komt de goedheiligman weer in het land en ook wij zullen hier in de bovenbouw aandacht aan besteden. Zoals ieder jaar vieren we Sinterklaas met surprises en een gedicht. Op maandag 20 november zullen we dan ook lootjes gaan trekken. Verdere informatie volgt per groepsmail.

Daarnaast zal er donderdag 16 november een ouderavond zijn over Parnassys en een nieuwe app die we gaan gebruiken. Meer informatie over deze avond is te vinden onder een apart kopje bij nieuws. We ontvangen u daar graag!

Wensen we iedereen een heel fijn weekend!