Bewegingsonderwijs - Inzichtelijk krijgen van het beweegniveau van leerlingen

Beste ouder(s) / verzorger(s), Iedereen is uniek, en iedereen heeft zijn talenten. Ook op het gebied van bewegen vinden wij het belangrijk dat iedereen zijn/haar talenten kan ontdekken en in zijn/haar ontwikkeling het beste uit zichzelf kan halen. Door het beweegniveau van kinderen in beeld te hebben, kun je passende beweegactiviteiten aanbieden. Hierdoor kunnen de kinderen zich optimaal ontwikkelen.

Bewegingsonderwijs - Inzichtelijk krijgen van het beweegniveau van leerlingen

De vakleerkracht kan de lessen zo aanpassen dat deze voor iedereen uitdagend en leerzaam zijn. Ook kan de vakleerkracht kinderen, uiteraard in overleg met u, doorverwijzen naar passende beweegactiviteiten die uw kind helpen in zijn/haar beweegontwikkeling.

Beweegniveau testen
Om vast te stellen wat het beweegniveau is van de kinderen gaan we een motorische test doen. De test die we gaan gebruiken is ontwikkeld door de HAN (Hogeschool Arnhem/Nijmegen). Hierbij wordt het huidige bewegingsniveau van de kinderen gemeten doormiddel van de BLOC-test. De test geeft een valide en betrouwbaar beeld van het beweegniveau van de kinderen.

Na de herfstvakantie zal onze vakleerkracht (Annemie Scherpenzeel) de BLOC-test bij alle kinderen van groep 3 t/m 8 afnemen.