Bericht van de buurtsportcoach

Wat een gekke tijd is het geweest! De kinderen thuis, jullie thuis en je moeten aanpassen aan alle regels ten aanzien van Corona. Ik hoop dat jullie en jullie familie, allemaal in goede gezondheid verkeren en dat jullie de periode relatief rustig en goed zijn doorgekomen. Gelukkig mogen de kinderen weer naar school, zij het op een aangepaste manier. Dat neemt niet weg dat leerkrachten en kinderen naar mijn idee weer staan te springen om elkaar te zien en met opnieuw met elkaar te werken.

Bericht van de buurtsportcoach

Voor mijn werkzaamheden als buurtsportcoach bij SportService Zwolle was het al net zo’n bijzondere periode. Geen lessen bewegingsonderwijs, geen sport – en beweegactiviteiten na schooltijd, geen geopende sportparken, geen sporttoernooien (zoals het schoolvoetbal), geen Koningsspelen, geen peutergym, geen seniorensport en ga zo maar door. Als organisatie hebben we wel ons best gedaan om te anticiperen op hetgeen er gebeurde. Zo waren er online “gymlessen” in de vorm van filmpjes op Youtube, die de kinderen konden bekijken en na doen. Er was elke dag een SportService Challenge, waarin één van mijn collega’s of een bekende Zwolse sporter iets deed, wat je kon nadoen. Je eigen filmpje ervan kon je vervolgens plaatsen op onze Instagram account. Het waren uiteraard mooie en creatieve oplossingen, maar natuurlijk mistte ik het echte contact met de kinderen, in de gymzaal enorm.

Gelukkig kan ik vanaf a.s. donderdag weer beweegactiviteiten geven en zie ik de kinderen dus weer live! Het advies vanuit het RIVM is om zo weinig mogelijk binnen te gymmen (alleen als het om zeer goede redenen moet) en de beweegactiviteiten gaan dan ook buiten plaatsvinden. Misschien iets minder mogelijkheden, maar uiteraard kan er nog genoeg bewogen worden. De kinderen krijgen op het grasveldje vlak bij school per klas, een half uurtje gym. Uiteraard gebeurt dit alles met inachtneming van de Corona richtlijnen die door de KVLO (Koninklijke Vereniging Lichamelijke Opvoeding) zijn opgesteld (mocht u dit willen nalezen, dan kan dit op de volgende site: https://www.kvlo.nl/hulp-en-advies/juridisch-onderwijs-cao/onderwijstype-of—thema/protocol-bewegingsonderwijs-po-en-so3a-buitenbinnen.html). Ook hebben we binnen SportService Zwolle strikte afspraken gemaakt ten aanzien van het gebruik (en schoonmaken) van materialen. Mocht u hier nog vragen over hebben, dan kunt u altijd contact met mij opnemen.

Naast het oppakken van de gymlessen op donderdag en vrijdag wil ik jullie op de hoogte brengen van een sport - en beweeg dag (Sport en Fun) op woensdag 20 mei. In samenwerking met een aantal sportorganisatie en/of verenigingen gaan wij een leuk en sportief aanbod in elkaar zetten voor de kinderen van groep 3 t/m 8. Uiteraard niet allemaal tegelijk! Ook hier worden afspraken omtrent het sporten op de sportparken, welke gemaakt zijn door onze sportparkmanager i.s.m. de verenigingen en sportbonden (op basis van de richtlijnen die opgesteld zijn vanuit het RIVM) goed nageleefd.

Voor zowel de kinderen van 6 t/m 8 als voor de kinderen van 9 t/m 12 zijn er twee momenten op de dag gepland waaruit ze kunnen kiezen. Dus als het prettiger is om ’s morgens mee te doen aan de verschillende activiteiten, dan kun je je op dat moment inschrijven.

Het meedoen is geheel gratis! Inschrijven kan via de volgende site: www.sportservicezwolle.nl/sportkalender

Voor nu is dit alles wat ik met jullie wilden delen. Ik hoop dat er snel meer sportieve momenten opgepakt kunnen worden in het naschoolse. Zodra dit een feit is, zal ik uiteraard weer van mij laten horen.

Een hele fijne week toegewenst en hopelijk tot snel!

Met sportieve groet,

Annemie Scherpenzeel

Buurtsportcoach KC De Schatkamer

Coördinator van Beweegteam 1 (Stadshagen/Westenholte)