rss rss

Bericht namens de GGD

Yes, het is bijna zomervakantie! De zomervakantie staat weer voor de deur! We geven je een paar tips voor een fijne, gezonde en veilige zomervakantie met je kind(eren).


Door: Jennifer de Wit

 

Bericht namens de GGD

Warm zomerweer is lekker. Maar als het lang warmer is dan 25ºC dan kunnen jullie last krijgen van de hitte. Het is dan extra belangrijk om veel te drinken, want door zweten verlies je veel vocht. Drink vooral water, thee of bouillon. Doe je kind een hoed of pet op, blijf in de schaduw en smeer regelmatig in met zonnebrandcrème met een hoge factor, ook voordat je kind in de zon komt.

Houd het gezellig op de achterbank als je ver wilt reizen. Praat op tijd met je kind(eren) over wat er gaat gebeuren en maak afspraken: gordel om, rustig praten en handen en voeten bij je houden. Zorg voor afleiding door spelletjes mee te nemen, zoals autobingo, luisterboeken of zoekspelletjes. Spreek een beloning af, bijvoorbeeld een picknick bij de volgende grensovergang.

Ziek worden op vakantie is het laatste wat je wilt voor je gezin. Toch kun je zelfs in Turkije, Marokko of Oost-Europa vervelende ziektes oplopen. Kijk op www.ggdreisvaccinaties.nl voor welke landen we adviseren een vaccinatie te halen, zodat je niet ziek wordt.

We wensen je een mooie zomer toe!

Heb je vragen over de ontwikkeling of opvoeding van je kind?

Je bent van harte welkom bij ons gratis inloopspreekuur op het consultatiebureau, op elke woensdagmiddag van 13.30 uur tot 15.00 uur.

Je kunt ons ook mailen: jeugdgezondheidszorg@ggdijsselland.nl of bellen via 088 443 07 02.

Marjon Mulder

Jeugdverpleegkundige

Jeugdgezondheidszorg GGD IJsselland