rss rss

Activiteiten van SportService Zwolle i.s.m. partners in het stadsdeel Stadshagen/Westenholte.

Beste ouder(s)/verzorger(s), Ik wil jullie nogmaals attenderen op een aantal activiteiten die georganiseerd worden door SportService Zwolle i.s.m. partners in het stadsdeel Stadshagen/Westenholte.


Door: Mia Blom

 

Activiteiten van SportService Zwolle i.s.m. partners in het stadsdeel Stadshagen/Westenholte.

Allereerst het structurele aanbod:

- Op verschillende locaties (speellokalen van scholen in de wijk) wordt peutergym gegeven. Hier mogen peuters met hun ouders/verzorgers, op een speelse en leuke manier bewegen in het speellokaal.

- Kaboutersport vindt plaats na schooltijd (donderdagmiddag) en is bedoeld voor kleuters. De kinderen krijgen activiteiten aangeboden in wijkcentrum Het Anker, door één van de buurtsportcoaches die ook actief zijn in de wijk.

- Ontdek je Sport is gericht op kinderen uit groep 3/4 en groep 5/6, die in twee groepen na elkaar ontdekken welke sport voor hen geschikt en/of leuk is. Ontdek je Sport wordt in samenwerking met verschillende verenigingen aangeboden door een buurtsportcoach van SportService Zwolle. Elk blok bestaat uit vier momenten, waarop één en dezelfde sport wordt beoefent. De eerste drie keer wordt aangeboden in sporthal het Anker en de vierde keer gaan de kinderen met de buurtsportcoach naar de vereniging toe waar ze op locatie kunnen sporten. De sport die de komende weken aan bod komt is; Badminton. We proberen de basisaspecten van het badminton aan bod te laten komen i.s.m. een trainer van ZBC. Op donderdag 12 maart gaan wij met de kinderen naar de vereniging toe. De eerste les van badminton start op woensdag 12 februari, maar de groep zit nog niet vol, dus meld je dan aan via onze website.

Voor bovenstaande activiteiten kun je je opgeven op onze site : www.sportservicezwolle.nl/sportkalender

Het niet structurele aanbod heeft al een keer in de Schatbewaarder gestaan, maar zal ik nog een keer noemen hieronder:

- Op maandag 17 februari zal er een heus Apenkooi festijn plaatsvinden in de drie gymzalen van het Anker. Het is voor kinderen van groep 3 t/m 5 op de middag en voor de wat oudere kinderen onder ons, 20 t/m 35 jaar, ’s avonds. Voor meer informatie en/of inschrijven kijk op onze site www.sportservicezwolle.nl) en zoek in de “Sportkalender” naar Apenkooi Stadshagen. Er zal ook nog een flyer op school komen te hangen, waar alle informatie beknopt op staat.

- Op dinsdag 18 februari zal het overal bekende Fortnite in een sportief jasje worden gegoten. De fans (en uiteraard andere belangstellenden) kunnen zelf lijfelijk het spel spelen. De volledige zaal van het Anker zal gebruikt gaan worden om Sportnite te spelen. Kinderen van groep 5 t/m 8 kunnen aan het spel meedoen en hun oudere broer en/of zus kunnen mee, want ook voor hen is er de mogelijkheid tot spelen. Voor meer informatie en/of inschrijven kijk op onze site (www.sportservicezwolle.nl) en zoek in “Sportkalender” naar Fortnite Stadshagen. Ook voor dit event zal er een flyer op school komen te hangen, waar alle informatie beknopt op staat.

Daarnaast zijn de voorbereidingen voor het Schoolvoetbaltoernooi weer in volle gang. Op woensdag 1 april vindt de jaarlijkse voorronde van het schoolvoetbaltoernooi plaats op sportpark De Weide Steen in Westenholte. Inmiddels hebben de kinderen zich opgegeven en worden er binnenkort teams gemaakt. Als stadsdeelteam van SportService Zwolle organiseren we voetbalclinic ter voorbereiding van het toernooi. Ik zal zo spoedig mogelijk
laten weten wanneer deze clinic gegeven gaat worden en waar.

Tot zo ver de sportieve mededelingen. Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.

Met sportieve groet,

Annemie Scherpenzeel

Coördinator beweegteam
stadsdeel 1 (Stadshagen/Westenholte) SportService Zwolle.

Buurtsportcoach KC De Schatkamer