Schooltuin

Het speelplein van De Schatkamer is een natuurlijke speelplaats. Kinderen, ouders, leerkrachten en vrijwilligers van Landschap Overijssel hebben meegedacht en meegewerkt aan de inrichting van dit plein. Daarnaast is het plein nog steeds in ontwikkeling.

de schatkamer Kinderen, ouders, leerkrachten en vrijwilligers van Landschap Overijssel hebben meegedacht en meegewerkt aan de inrichting van dit plein. Daarnaast is het plein nog steeds in ontwikkeling. Iedere maand werken ouders en leerlingen samen aan het onderhoud van dit plein. Uw hulp kunnen we goed gebruiken. U vindt de schooltuinactivteiten ochtenden op de kalender.
De verschillende onderdelen van het plein hebben een naam gekregen die afgeleid is van de straatnamen rondom de school. Zo hebben we “het griend”, waar verschillende soorten wilgen aangeplant zijn. Een aantal wilgen gaat langzaam een natuurlijke hut vormen. De wildwal is de klimheuvel met glijbaan en klimwand. De warande, in de natuur een stuk jachtterrein, wordt langzaam een natuurlijke klim- en hindernisbaan, met bruggetjes en stapstenen over het water en een touwbrug tussen de eiken. In het midden van het terrein ligt een vlindertuin, met daarin een fraai insectenhotel.
Aan de achterzijde van het gebouw zijn ouders en kinderen actief met het aanleggen en onderhouden van een moestuin. De producten uit de tuin worden weer in de kookworkshops verwerkt.
Spelen en leren in de natuur is zo een onderdeel van geworden van deze school.