Omschrijving ouderactiviteiten

Omschrijving activiteiten Onder het motto ‘vele handen maken licht werk’ neemt de activiteitencommissie (AC) gedurende het schooljaar de organisatie van een aantal activiteiten over van het schoolteam en draagt op deze manier bij aan een hoge(re) betrokkenheid van ouders bij het onderwijs van kun kinderen. De activiteiten die hieronder genoemd staat vallen onder de coördinatie van de AC. Voor activiteiten welke door school zelf gecoördineerd worden wordt u t.z.t. door school benaderd of u daaraan wilt bijdragen.

de schatkamer Omschrijving activiteiten

Alle data van de activiteiten vind u in de jaarkalender op deze website.

ActiviteitencommissieDe activiteitencommissie draagt zorg voor de algehele coördinatie van alle activiteiten waarvoor ouderhulp nodig is. Elk lid van de commissie coördineert één of meerdere activiteiten en draagt er zorg voor dat er voldoende hulpouders aanwezig zijn bij de uitvoering van de activiteit. Uitgangspunt hierbij is dat het commissielid zelf niet hoeft te ondersteunen bij de activiteit.
Tijd: afhankelijk van verantwoordelijke activiteit(en) variërend van 1 á 2 uur per maand tot 4 uur per maand. Sommige activiteiten vragen een éénmalige extra belasting terwijl andere taken overzichtelijk verspreid zijn over het hele jaar.

Avond4daagseTaken: algehele coördinatie, administratieve ondersteuning, contact met de wandelvereniging en t.z.t. mobiliseren van extra hulpouders voor diverse activiteiten (leaders of the pack, bemanning kraampjes, schrijven van diploma’s etc..)
Tijd: In de weken voorafgaand aan de avond4daagse ongeveer 2 uur per week.

Decoratie-avondenHet sfeervol decoreren van de school door het maken van raamschilderingen, thema- tafels, het aankleden van diverse ruimten in het kader van een bepaald thema of evenement. Het decoreren staat centraal op decoratie-avonden en op data rond grote feesten/evenementen. Daarnaast zijn er ook tal van klusjes die, in overleg, overdag kunnen worden gedaan!
Taken: versieren, knutselen, schilderen in de lokalen en de hal van de school in het kader van een thema.
Tijd: 19.00-21.30 uur.

Grote SportdagTaken: begeleiden van groepjes leerlingen, begeleiden van spelletjes (bij de onderbouw), vervoer/meefietsen (bij de midden- en bovenbouw), catering, schminken.
Tijd: een halve dag of 1 uur (vervoer/meefietsen).

Grote RekendagTaken: ondersteuning van de docenten bij deze dag die in het teken staat van rekenen. Begeleiden van kleine groepjes leerlingen bij spelletjes/opdrachten.
Tijd: ochtend.

MidwinterdinerTaken: afhankelijk per bouw zijn er een aantal ouders nodig om het buffet te bemannen. Verder zijn er ouders nodig voor in het kerstouderkoor en na afloop opruimen.
Tijd: op de dag zelf: 2 à 3 uur.

SchooltuinTaken: Samen met kinderen onderhouden van moestuin, groenpleinen, de wildwal en wilgenknotten. Daarnaast worden er regelmatig nieuwe ideeën naar voren gebracht door ouders en kinderen die uitgevoerd worden en biedt de schooltuin volop mogelijkheden voor workshops.
Tijd:1 x per maand op een (woensdag)ochtend van 09.00-12.00. Andere ochtenden zijn in overleg mogelijk.

SchoonmaakavondenDe school wordt intensief gebruikt. Wat extra schoonmaakactiviteiten zijn geen overbodige luxe! Dit doen we op decoratie-avonden, maar het kan ook in overleg op een ander moment.
Twee keer per week gaat de schoolwas (vaatdoekjes, hand- en theedoeken, keukenschorten) mee naar huis.
Na elke schoolvakantie controleren we de leerlingen op hoofdluis. Een belangrijke klus die in teamverband wordt geklaard.
Bij alle taken geldt dat we blij zijn met de hulp die we krijgen. Dus ook al kunt u maar één keer!!!
Taken: schoonmaken van kasten, vensterbanken, kapstokken en andere hoeken en gaten waar zich veel stof verzameld. Daarnaast: minimaal 1 keer per jaar wassen/schoonmaken van speelgoed (lego, playmobil etc.).
Tijd: 19.00-21.30 uur.

SinterklaasTaken: inkoop cadeaus, inrichten “Schatkamer van Sinterklaas” winkel, bemannen van deze winkel en begeleiden van kinderen bij het kiezen. Verzorgen van workshops rondom Sinterklaas, inpakken van de cadeaus, schminken, voor Piet spelen, catering op de dag zelf.
Tijd: afhankelijk van de taken. Op de dag zelf van 7.00-12.30 uur.

SlotgalaTaken: decoratie/aankleding, inkoop, verkoop van munten of consumptiebonnen, catering, klaarzetten van tafels en andere benodigdheden, technische ondersteuning (verlichting, muziekinstallatie, bedienen beamer etc.) opruimen.
Tijd: afhankelijk van activiteit.

Flexibel inzetbaarWanneer u opgeeft dat u flexibel inzetbaar bent wordt u gedurende het schooljaar benaderd indien er extra ondersteuning nodig is bij een activiteit.