onderbouwNIEUWS

Gruwelijk eng!

Door: Loes Prikken

onderbouwNIEUWS

Deze week is de Kinderboekenweek gestart met het thema ‘Gruwelijk Eng!’. Op woensdag werd de week geopend op het schoolplein. Heksen, monsters, spoken en andere griezelige figuren waren neergestreken op het schoolplein om voor te lezen uit spannende en griezelige boeken. Ouders en kinderen konden genieten van de vele verhalen zoals Hennie de Heks. In de groep is er verder gegriezeld en wordt er veel voorgelezen. Maar ook in de hoeken en tijdens de keuzeworkshops wordt er volop gewerkt binnen het thema. Zo zijn er monsters geknutseld, een heksenlied geleerd, spinnenwebben gemaakt van kapla en hebben de kinderen als echte monsters gedanst.

Deze week zijn ook de meeste 20-minuten gesprekken gevoerd. Voor een aantal kinderen was het best een beetje spannend zo’n gesprek met papa, mama en de juf. Er is met de kinderen over van alles gesproken en veel mooie talenten van de kinderen kwamen voorbij. In verband met de staking worden een aantal gesprekken volgende week gehouden. Tijdens de staking is er een grote afvaardiging van het team naar de manifestatie in Den Haag geweest om de actie kracht bij te zetten.

Denkt u eraan dat aankomende week de schoolfotograaf op school komt? Op de site onder het kopje ‘Schoolfotograaf’ (Schatbewaarder - week 39) kunt u zien wanneer de groep van uw kind aan de beurt is.

Fijn weekend!

Het onderbouwteam