middenbouwNIEUWS

De afgelopen week stond vooral in het teken van de omgekeerd 20-minuten gesprekken en de aftrap van de kinderboeken week: "Gruwelijk eng".

Door: Jacqueline Schepers

middenbouwNIEUWS

​De afgelopen week hebben de meeste kinderen van de middenbouw omgekeerde gesprekken gehad samen met de ‘nieuwe’ of ‘oude’ coach. Er is over verschillende zaken gesproken, er zijn bijvoorbeeld nieuwe doelen gesteld voor het aankomend schooljaar en er is natuurlijk over de talenten van de kinderen gesproken. Volgende week zullen nog een aantal kinderen en leerkrachten in gesprek gaan want ivm de staking van afgelopen donderdag hebben we de gesprekken over twee weken moeten uitspreiden.

Afgelopen woensdag hebben we de opening van de kinderboekenweek gehad. Alle leerkrachten hadden zich ‘griezelig’ verkleed en een rustig of misschien wel spannend plekje op het plein gezocht om even lekker voor te lezen. De kinderboekenweek is elk jaar weer een mooi moment om het lezen van de kinderen te stimuleren. In deze weken lezen de meeste leerkrachten net even wat vaker voor en geven wij de kinderen de mogelijkheid te ontdekken of zij ook een voorleestalent hebben. Daarom organiseren we de voorleeswedstrijd voor de midden- en bovenbouw. Volgende week zal in alle groepen van de middenbouw de voorrondes worden gehouden voor de ‘middenbouw voorleeswedstrijd’, uiteindelijk zal uit deze voorrondes een groepswinnaar rollen en dit kind mag dan zijn of haar klas vertegenwoordigen in ‘de’ enige echte ‘middenbouw voorleeswedstrijd’ met jury, presentator en wisselbeker! Deze wedstrijd zal aanstaande vrijdag worden gehouden. Als uw kind mag meestrijden voor de beker dan krijgt u van de coach van uw kind een uitnodiging, want daar wilt u natuurlijk bij zijn en dat snappen we!

Denkt u komende week nog aan de schoolfotograaf? Op de site onder het kopje ‘schoolfotograaf’ (schatbewaarder week 39) vindt u hierover meer informatie.

Op de foto hiernaast ziet u Thirza druk aan het werk tijdens de ‘cultuurworkshop’ van juf Marij.

Voor nu een fijn weekend!

Het middenbouwteam.